STOTINJAK MALIŠANA UŽIVALO U VESELOJ ATMOSFERI Zajedno pjevali, plesali i igrali se

Već drugu godinu za redom tete i djeca Dječjeg vrtića Maslačak u Zadru priredili su veliki maskenbal u dvorištu vrtića. Ove godine su u maskenbalu sudjelovala djeca svih dobnih skupina ovog vrtića, Pčelice, Mravići, Pužići, te dječica iz njihovog područnog objekta Potočnica.
U goste su i ove godine već tradicionalno pozvali djecu i tete Dječjeg vrtića Petar Pan s kojima već nekoliko godina sudjeluju i surađuju u sličnim aktivnostima, a ove godine im se pridružila i skupina djece iz Dječjeg vrtića Ribica. Ovogodišnji karnevalić u vrtićkom dvorištu obilježilo je mnoštvo plesa i pjesme, te vlastiti izbori brojnih maštovitih maski pri čemu su najbrojnije bile princeze Elze iz popularnog crtanog filma Snježno kraljevstvo te standardno, superheroji poput Spidermana među koje su zalutali svevremenski Minnie i Mickey koji su posljednjeg dana ovogodišnjeg Karnevala 2016. vladali scenom. Oni domišljatiji odjenuli su kostime kauboja, svemiraca ili pak Iron Mana te kompletnim stylingom posramili i one puno starije i iskusnije od sebe.
Uz razne standardne igre poput povlačenja konopa, skakanja u vrećama, gađanja lopticama u obruč, dječica su se zabavila i raznim drugim maškaranim aktivnostima, lakiranjem noktiju, bojanjem i crtanjem lica te fotografiranjem u obličju klauna.
Kao vrhunac cijelog događaja bilo je razbijanje Krnje – pinjate u obliku klauna prepune bombona. Naravno, nakon što se pinjata „zatukla“ raznoraznim „oružjem“ najslađih maškara te kada su se bomboni rasuli po glavama dječice, veselju nije bilo kraja. No, ni to nije bio kraj jer zabava se nastavila i dalje uz ples i pjesmu, dugi vlakić duž vrtićkog dvorišta koji je danas brojao oko stotinjak malih maškara. Slastice i kolače, bez kojih pravog karnevala nema, pripremile su same odgojiteljice, a gosti su donijeli pune ruke poklona.
Skupna fotografija, selfie, te podjela zahvalnica gostima označili su slatki završetak ovog druženja do slijedeće godine.

– Trudimo se da ovakva krasna druženja prijeđu u tradiciju te se ovim putem zahvaljujem vlasnicama vrtića na odazivu i sudjelovanju u ovakvim i sličnim manifestacijama koje organiziramo u našem dvorištu. Djeci se trudimo usaditi pozitivne emocije i želju za druženjem i zajedništvo. Maskenbal je samo jedan domišljat način za to, a djeca iskreno uživaju, zaključila je odgojiteljica Ana iz Dječjeg vrtića Maslačak.

FOTOGALERIJA