Stožer izvijestio o 20 zaraženih korona virusom s područja Zadarske županije

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je da je na području Zadarske županije 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Najvećim dijelom  riječ je o mladim osobama i osobama srednje životne dobi  rođenim između 1979. i 2001. godine  za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta.  U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima,  a kod nekoliko starijih osoba , rođenim između 1943 i  1949.god., zaraza je otkrivena prilikom rutinskog testiranja u Općoj bolnici Zadar. Novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (6), Grada Biograda na Moru (4), Grada Paga (1),  te općina Privlaka (1), Stankovci (2), Kolan (1), Novigrad (3), Sveti Filip i jakov (1) i Pakoštane (1).

Aktivan nadzor provodi se nad 277 osoba, a istekao je za njih 4905. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 147 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID  odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano  6 bolesnika oboljelih od COVID-19 . Od ukupnog broja 4  bolesnika je na COVID 1 odjelu, te 2 bolesnika u COVID JIL-u, od kojih je 1 na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.