Strukovna škola Vice Vlatkovića gradit će novu radionicu vrijednu 4 milijuna kn Strukovna škola Vice Vlatkovića gradit će novu radionicu vrijednu 4 milijuna kn
Nakon duge 3 godine pripreme projektne dokumentacije, Strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra sredinom rujna kreće u kapitalni zahvat izgradnje nove automehatroničarske radionice u... Strukovna škola Vice Vlatkovića gradit će novu radionicu vrijednu 4 milijuna kn

Nakon duge 3 godine pripreme projektne dokumentacije, Strukovna škola Vice Vlatkovića iz Zadra sredinom rujna kreće u kapitalni zahvat izgradnje nove automehatroničarske radionice u svome dvorištu, vrijedne nešto više od 4.410.000,00  kuna s PDV-om.

Ugovor o izvođenju infrastrukturnih radova rekonstrukcije školske zgrade dogradnjom automehatroničarske radionice i prenamjenom postojećih školskih prostorija u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića“ potpisali su jutros u školskoj zbornici Tihomir Tomčić, ravnatelj škole i Goran Miloloža, direktor tvrtke Constructa Terra d.o.o. koja je zadužena za kompletnu izvedbu – građevinske, obrtničke i instalaterske radove. 

„Radionica je sama kruna ovog europskog projekta ali i cjelokupnog našeg rada“, kazao je ne skrivajući zadovoljstvo ravnatelj Tihomir Tomčić: „Sam objekt bit će veličine 300 metara četvornih, u prizemlju će biti radionice za servisiranje motornih vozila i učionice za nastavu, dok će na katu biti kabinet za automehatroniku i robotiku. Mi već jesmo dobro opremljena škola, po nekima i najbolja u Hrvatskoj ali opreme nikad dosta! A puno opreme zahtijeva i veći prostor! Imamo cijeli niz vozila i bogatu dijagnostiku koja je zasad smještena u tri dvostruke garaže. Upravo će novi prostor za pristup vozila i njihovo servisiranje učiniti da budemo „top“ u ovom sektoru“, kazuje Tomčić. 

Zahvaljuje pritom i Zadarskoj županiji koja je izgradnji pridonijela sa 267.746,64 kuna, koliko je iznosila razlika između inicijalne ponuđene cijene (s PDV-om) i projektom raspoloživih sredstava. 

„Predviđeni rok izgradnje je 18 mjeseci, ali mislim da se završetak radova može očekivati i prije navedenog roka“, mišljenja je i Goran Miloloža, direktor tvrtke Constructa Terra d.o.o. koja bi na gradilište trebala ući sredinom rujna. Idejni autor projekta nove automehatroničarske radionice je zadarski arhitekt Bogdan Marov.

Izgradnja moderne automehatroničarske radionice ključne za rad i usavršavanje u autoindustriji samo je dio EU projekta „Bolji uvjeti za učenje kroz radunaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“. Projekt je to koji će školi osigurati i opremanje postojećih školskih učionica, radionica i laboratorija a u kojega je uključen i čitav niz partnerskih škola. Tako će vrijednu specijaliziranu opremu dobiti i partnerske škole; Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko –obrtnička škola Pula. Milijuni kuna nove opreme osim u automehatroniku bit će uloženi i u CNC strojeve, Industriju 4.0, robotiku, Instalacije vode i grijanja i ostala deficitarna zanimanja čije stručnjake s nestrpljenjem očekuje tržište rada.  

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta  iznosi 29.965.321,15 kn, dok bespovratna dodijeljena EU sredstva iznose 29.924.449,48 kn. Razdoblje provedbe projekta je od 24. rujna 2018. do 24. travnja 2023. 

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA pruža tehničku pomoć. Angažman Agencije omogućava projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge ranije pripreme i sada provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelja i partnera. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Strukovne škole Vice Vlatkovića