Studenti iz općina oko Zadra moraju dati do 700 kn mjesečno za autobusni pokaz Studenti iz općina oko Zadra moraju dati do 700 kn mjesečno za autobusni pokaz
Iz Foruma mladih SDP-a Zadar poslali su priopćenje koje objavljujemo u cijelosti. “Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici... Studenti iz općina oko Zadra moraju dati do 700 kn mjesečno za autobusni pokaz

Iz Foruma mladih SDP-a Zadar poslali su priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici naše županije, govori podatak da studentski pokaz studentima prigradskih naselja grada Zadra subvencionira jedino općina Vrsi. Dok studentima s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka ili Otoka Iža prijevoz subvencionira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo su podaci dostavljeni od strane „Liburnija d.o.o.“.

Ovaj podatak sumira 30 godina HDZ-ove vlasti u Zadarskoj županiji. Vladajući u sve ovo vrijeme nisu uspjeli omogućiti studentima besplatno korištenje javnog prijevoza, drugim riječima, aktivno odmažu mladima u njihovoj namjeri da postanu dio akademske zajednice.

Da bi stvar bila bolja, cijene mjesečnih studentskih pokaza su, u pravilu, uvijek veće od 400 kuna a za neke sredine veće i od 600 kuna. Primjer je studentski pokaz za Posedarje koji iznosi 540 kuna mjesečno!Mjesečni pokaz za studente iz Maslenice iznosi 620 kuna!Starigrad iznenađuje sa 680 kuna mjesečno!Tu su još:

Galovac – 500kn
Nadin – 600kn
Nin – 500kn
Novigrad – 650kn
Obrovac – 700kn
Pakoštane – 650kn
Ražanac – 560kn
Sukošan – 470kn
Sv. Filip Jakov – 560kn
Zemunik Donji – 470kn
Polača – 650kn

Ovo su samo neki od primjera, svi primjeri vidljivi su na web stranicama Liburnije. I ovo je samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o svojim sumještanima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije.
HDZ će, naravno, ponovno u svim tim prigradskim općinama postaviti svoje kandidate za izbore. Božidar Longin već je potvrđen iz Šibenika. I zar sada treba vjerovati kako će ipak početi brinuti o studentima? Vrijeme je da se ova praksa promjeni. Pozivamo sve studente i učenike da izađu na izbore 16.5. i izaberu promjene! Radi se o vašoj budućnosti!
Sandro Lovrinović,
Potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.