Studenti iz općina oko Zadra moraju dati do 700 kn mjesečno za autobusni pokaz

Iz Foruma mladih SDP-a Zadar poslali su priopćenje koje objavljujemo u cijelosti.

“Koliko vladajući brinu o studentima, a samim time i o demografskoj slici naše županije, govori podatak da studentski pokaz studentima prigradskih naselja grada Zadra subvencionira jedino općina Vrsi. Dok studentima s otoka Ugljana, Pašmana, Dugog otoka ili Otoka Iža prijevoz subvencionira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ovo su podaci dostavljeni od strane „Liburnija d.o.o.“.

Ovaj podatak sumira 30 godina HDZ-ove vlasti u Zadarskoj županiji. Vladajući u sve ovo vrijeme nisu uspjeli omogućiti studentima besplatno korištenje javnog prijevoza, drugim riječima, aktivno odmažu mladima u njihovoj namjeri da postanu dio akademske zajednice.

Da bi stvar bila bolja, cijene mjesečnih studentskih pokaza su, u pravilu, uvijek veće od 400 kuna a za neke sredine veće i od 600 kuna. Primjer je studentski pokaz za Posedarje koji iznosi 540 kuna mjesečno!Mjesečni pokaz za studente iz Maslenice iznosi 620 kuna!Starigrad iznenađuje sa 680 kuna mjesečno!Tu su još:

Galovac – 500kn
Nadin – 600kn
Nin – 500kn
Novigrad – 650kn
Obrovac – 700kn
Pakoštane – 650kn
Ražanac – 560kn
Sukošan – 470kn
Sv. Filip Jakov – 560kn
Zemunik Donji – 470kn
Polača – 650kn

Ovo su samo neki od primjera, svi primjeri vidljivi su na web stranicama Liburnije. I ovo je samo jedan od dokaza kako HDZ vodi brigu o studentima, o svojim sumještanima, o onima koji bi trebali stvarati budućnost ove županije.
HDZ će, naravno, ponovno u svim tim prigradskim općinama postaviti svoje kandidate za izbore. Božidar Longin već je potvrđen iz Šibenika. I zar sada treba vjerovati kako će ipak početi brinuti o studentima? Vrijeme je da se ova praksa promjeni. Pozivamo sve studente i učenike da izađu na izbore 16.5. i izaberu promjene! Radi se o vašoj budućnosti!
Sandro Lovrinović,
Potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar