SUĐENJE SLAVICI Svjedočili vatrogasci koji su našli unesrećene

Treći je dan ponovljenog suđenja na Županijskom sudu u Zadru u postupku protiv Dražena Slavice za kornatsku tragediju, izvijestio je HRT Radio Zadar. Danas su svjedočili vatrogasci DVD-a Zabalaće koji su tog kobnog dana među prvima su došli do unesrećenih.

Pozvana su tri vatrogasca, Kristian Popović, Krešimir Grgas koji se danas nije pojavio zbog zdravstvenih problema i Ivica Perković.

Prvi je svjedočio Kristian Popović, vatrogasni tehničar. Tog dana bio je na Kornatu i među prvima našao stradale. Tražili su ih sat i pol, a kad su ih našli na mjestu tragedije nije bilo ni vatre ni dima. Nije osjetio miris benzina, niti vidio ikakvu eksplozivnu napravu. Prije spašavanja tvrdi vidio je 2 helikoptera, a unesrećene je izvlačio tek jedan. Potvrdio je i da kad su telefonom od stradalog Marinka Kneževića dobili informaciju o mrtvima i stradalima, u telefonskom razgovoru s zapovjednikom DVD-a Vodice nisu spomenuli mrtve:

   Zato što nismo bili sigurni kakvo je stanje rekli smo samo ozlijeđene, jer nismo bili sigurni , još ih nismo našli i spomenuli smo samo ozlijeđene. – rekao je Kristian Popović.

Na upite suca koliko je udaljena najbliža kuća od mjesta tragedije, Popović je odgovorio kako je udaljenost bila velika. Nije kaže tamo bilo ni maslenika. Sudac je nakon toga upitao i je li po njemu, kao iskusnom vatrogascu, bilo ikakve osnove da se na tom mjestu nalaze vatrogasci.

Ja ne raspolažem informacijama da znam, možda su oni tili presić požar da se ne širi dalje, ne znam…

Suđenje za Kornatsku tragediju nastavlja se idući mjesec.