Sukošan među najuspješnijim općinama, ostvareni svi važni projekti! Sukošan među najuspješnijim općinama, ostvareni svi važni projekti!
Pred prepunom dvoranom mještana, u nedjelju je svečano obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a u Sukošanu. Općinski načelnik Ante Martinac obratio se okupljenima i u... Sukošan među najuspješnijim općinama, ostvareni svi važni projekti!

Pred prepunom dvoranom mještana, u nedjelju je svečano obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a u Sukošanu.
Općinski načelnik Ante Martinac obratio se okupljenima i u svom govoru osvrnuo se na proteklo četverogodišnje razdoblje, te izdvojio projekte na kojima se radilo, ali i ukazao na probleme na koje je nailazio, ističući kako su za vrijeme Milanovićeve Vlade opstruirani projekti samo iz razloga što je u Sukošanu na vlasti HDZ.DSC06631_resize
“U protekle 4 godine bili smo u teškoj situaciji, prošli smo brojne muke, jer nismo imali podršku Milanovićeve Vlade. Nešto smo ostvarili, ali sredstva smo dobivali na kapaljku. I ono što smo dobili bilo je iz razloga jer su projekti odrađeni i započeti prije te Vlade, pa nisu imali izbora nego ih prihvatiti i dovršiti. Kao vrlo bitan projekt, istaknuo bih projekt rekonstrukcije rive. Imali smo velikog otpora, nadležno ministarstvo je opstruiralo ovaj projekt. Rivu smo na kraju sami dovršili bez njihove pomoći.” – kazao je Martinac, te dodao:
“Prve godine ovog manadata izvršili smo sve obveze vezano za katastar i zemljišne knjige. Pokrenuli smo projekt izgradnje kanalizacije, nulta i prva faza su dovršene, sada smo u pregovorima oko spajanja aglomeracija Sukošana i Bibinja sa Zadrom. Do 2020. godine taj projekt mora biti gotov. I ja i kolege iz Bibinja dugo smo radili na tome.” – istaknuo je Martinac dodajući kako se protekle četiri godine radilo na proširenju vodovodne mreže, te je na tom polju puno toga DSC06601_resizerealizirano.
“Riješena je vodoopskrba cijelog naselja Gorica. Najavljen je projekt uređenja infrastrukture novog naselja u Debeljaku, koji je bio stao jer je došlo do imovinsko-pravnih problema. To će se riješiti, ali postoji procedura koju moramo proći kako bi dobili građevinsku dozvolu. Projekti izgradnje dječjeg vrtića u Gorici i izgradnja Vatrogasnog doma u Debeljaku su pri kraju, imamo riješenu svu dokumentaciju. Riješili smo projekt tržnice, bilo je malih imovinsko pravnih problema, ali to je gotovo, te uskoro očekujemo građevinsku dozvolu. Naše komunalno poduzeće, uz bivšeg direktora Milu Ročka, odradilo je značajn posao, a u tom smjeru će nastaviti raditi i nova direktorica Katarina Bebek.” – najavio je načelnik Martinac.
Nabrajajući dalje, istaknuo je kako je uveden besplatan internet. Riješen je nogostup u Gorici, a nogostup u Sukošanu se počinje graditi – dio odmah, a dio ide u projektiranje.
“U planu je dio nogostupa u Debeljaku. Radi se i na asfaltiranju cesta. Što se tiče prostornog planiranja, donijeli smo urbanistički plan uređenja pojasa od marine Zlatna luka, pa do sportskog centra. Odmah smo pristupili izradi idejnog rješenja i studije procjene utjecaja na okoliš. U izradi je i urbanistički plan od Tustice do Solina. Vodili smo dugogodišnji spor s tvrtkom Sonik, zbog nekretnina u Debeljaku, pa smo se uspjeli izvansudskom nagodbom dogovoriti da krenemo u izgradnju nove zgrade, za njihove potrebe bit će trgovina, a za naše potrebe prostor od 200 kvadratnih metara za javne sadržaje. Bilo je još puno toga, teško je sve i nabrojiti. Osim ovih ulaganja u infrastrukturu, vodili smo računa o mladima, osigurali stipendije, a na tome ćemo nastaviti raditi.” – zaključio je na kraju Martinac.

DSC06598_resizeKandidat HDZ-a za župana Zadarske županije, Božidar Longin kazao je kako ga je nazvao premijer Andrej Plenković, te poručio da mu je žao je što ne može doći u Sukošan.
“Sve vas je pozdravio i kazao kako od 90. godine HDZ pobjeđuje u ovoj općini, da očekuje to i dalje, te da će se znati odužiti.” – istaknuo je Longin dodajući:
“HDZ je uvijek izvlačio hrvatski narod kad nam je bilo najteže. Stvorena je država pod vodstvom HDZ-a i dr. Franje Tuđmana, HDZ nas je izvlačio dva puta kada je SDP-ova Vlada umalo uništila Hrvatsku. Ako gledamo novi ciklus koji je pred nama, tu je gospodarski razvoj koji je neminovan. Doživjet ćemo gospodarski rast i napredak u iduće četiri godine. Moram reći da je gospodarski razvoj vezan uz političku stabilnost, bez toga nema napretka.” – kazao je Longin dodajući kako nama političku stabilnost nudi jedimo HDZ, a sve ostalo su lutanja od nemila do nedraga.
“Sada sa svih strana dolaze s obećanjima, obećavaju brda i doline, ali od toga nema ništa. Sjećamo se kada je mandat u našem kraju osvojila VesnaDSC06642_resize Pusić. Obećavala je sve i svašta, a kad je dobila mandat više nikad nije došla u ovaj kraj. Čuli ste da sam kandidat za župana. Bio sam ovdje prije 10 dana kada se osnivala Mladež HDZ-a, bila je prepuna dvorana mladih ljudi. Ono na čemu ću se ja bazirati u svom programu, to je gospodarstvo i rad s mladima. Trudit ću se i nastojati da ni jedna mlada osoba ne ode iz Zadarske županije. Sve svoje znanje i snagu usmjerit ću u to. Mi imamo dva projekta koji su ovdje blizu vas, luka Gaženica, putnički promet, i veliki ribarski centar, za koji će biti osigurano deset milijuna eura. Radna mjesta znače budućnost i ostanak mladih ljudi.” – istaknuo je Longin dodajući kako će on sa stožerom, kojeg čine mladi ljudi iz Zadra, Zemunika, Pakoštana, u dobi od 30 do 35 godina, na kojima leži budućnost, doći u Sukošan još barem dva-tri puta u iduća dva mjeseca.
“Ako imate problema, obratite se načeniku, a on će to dalje proslijediti nama u Županiju i prema Vladi. To je način na koji se rješavaju problemi.” – kazao je Longin.

FOTOGALERIJU pogledajte  OVDJE

DSC06595_resize

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.