SUKOŠAN Proslava 29. godišnjice HDZ-a; Najavljen dovršetak velikih projekata SUKOŠAN Proslava 29. godišnjice HDZ-a; Najavljen dovršetak velikih projekata
Sinoć je u Domu kulture održana svečana sjednica povodom 29. obljetnice osnutka HDZ-a Općine Sukošan, a okupili su se brojni članovi i simpatizeri. Nazočne... SUKOŠAN Proslava 29. godišnjice HDZ-a; Najavljen dovršetak velikih projekata

Sinoć je u Domu kulture održana svečana sjednica povodom 29. obljetnice osnutka HDZ-a Općine Sukošan, a okupili su se brojni članovi i simpatizeri.

Nazočne je na početku pozdravio Tomislav Dražić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, a nakon njega govor je održao načelnik Ante Martinac koji je detaljno iznio projekte na kojima se radi, te se osvrnuo i na probleme s kojima se općinska vlast susreće.

received_593762844452812-1280x912

Načelnik Martinac je kazao kako je inače vrlo kritičan prema sebi i svom radu, ali da mora s ponosom reći kako će ova godina biti velika prekretnica.

“Moram priznati da su me čak i moji suradnici, pa i vijećnici, počeli zapitkivati kada će se krenuti s projektima, a ja moram otvoreno kazati kako su se javili problemi na koje ne mogu utjecati. Imali smo, primjerice, problema u Gorici, gdje su stali radovi na dječjem vrtiću. Osigurali smo sredstva, ali probleme je imala građevinska tvrtka koja izvodi radove. Raskinuli smo ugovor s njom i potpisali s drugom i do početka nove školske godine vrtić u Gorici mora biti otvoren. Nadalje, za vrtić u Sukošanu, kao i za tržnicu osigurana su sredstva, te je raspisan javni natječaj za izvođača radova, ali je on i poništen jer se javila samo jedna tvrtka s daleko većom cijenom od one koja je predviđena i prihvatljiva. Dječji vrtić u Debeljaku će se proširiti na način da će se ambulanta izmjestiti na drugu lokaciju i tako dobije potreban prostor za proširenje.”- kazao je Martinac.

received_263839377895527-1280x847

Osvrnuo se i na ostale važne projekte na kojima se radi, a koji će podići kvalitetu života mještana.

Izborili se za milijune iz EU fondova

“Što se tiče uređenja obale u Sukošanu, sve ide svojim tijekom, hvala Bogu da smo dobili izvođača koji radi kako treba i po planu, pa bi taj dio radova trebao biti gotov do 15. lipnja. Za drugi dio ćemo ishoditi građevinsku dozvolu i onda se nastavljaju radovi. Što se tiče tržnice, iz trećeg pokušaja smo dobiti izvođača radova i to na način da smo od četiri tvrtke koje su se javile na natječaj izabrali najpovoljniji koja je dala ponudu čak ispod procijenjene vrijednosti sto je uspjeh. Vatrogasni dom u Debeljaku vrijedan 7 milijuna kuna će konačno biti dovršen jer smo dobili novac iz EU fonda. U tijeku je izrada studije zaštite od poplava, koja će pokazati koje je najbolje rješenje za probleme s poplavama. Do Uskrsa bi trebala biti postavljena LED rasvjeta. ” – kazao je Martinac dodajući kako uskoro slijedi i dovršetak kanalizacije u Sukošanu, do 2023. godine, a u suradnji s Općinom Bibinje radi se na rješavanju problema odvodnje.

received_2095249460523504-1280x798

Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Božidar Kalmeta, koji se prisjetio kako je u Sukošanu uistinu čest gost.

“Ovom stepenicama na binu popeo sam se, čini mi se, bezbroj puta u proteklom vremenu i zbog toga mi je drago. Večeras vam prenosim pozdrave našeg predsjednika stranke Andreja Plenkovića, koji je, kao što i znate, nedavno posjetio Zadarsku županiju u koju se u ovom periodu ulaže kroz razne projekte preko milijardu i po kuna.” – kazao je Kalmeta dodajući kako je za tako značajan razvoj županije bio potreban kontinuitet vladanja, a HDZ je od samog osnutka imao podršku građana na ovom području.

received_354282755176660-1280x865

“Tog teškog vremena, kada se osnivao HDZ, koji je od nekih pojedinaca proglašena strankom opasnih namjera, te Domovinskog rata, i vodstva i vizije koje je ima prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman moramo se s ponosom sjećati. Ovih dana obilježavaju se obljetnice osnutka HDZ-a u svim krajevima, a one su označile jedan preokret i početak borbe za samostalnost i slobodu.” – prisjetio se Kalmeta.

received_258318228443480-1280x1747

Dodao je kako su se Hrvati imali prilike uvjeriti kako je bilo u onom vremenu kada HDZ nije bio na vlasti, dok je premijer bio Zoran Milanović.

HDZ opravdao povjerenje građana 

“Naši projekti su se opstruirali, naši načelnici i gradonačelnici nisu se imali kome obratiti, sva vrata bila su im zatvorena. Potporu Vlade nismo imali iz dva razloga – prvo jer nisu znali ništa, a drugo jer nisu htjeli, kao da mi ne pripadamo istom narodu.

received_2274803562777437-1280x827

“Zato je vrlo važno da mi pobjeđujemo, jer kada uz potporu naroda osvojimo vlast onda mi postavljamo svoje ljude koji će raditi za dobrobit naroda. U Zadarskoj županiji u većini mjesta i imamo vlast, osim Grada Paga i pet- šest općina u kojima smo izgubili ne zato jer su neki drugi bolji od nas nego zato jer smo se međusobno posvađali i pokazalo se da to nikako nije dobro. Stoga je važno da radimo na zajedništvu, osnaživanju stranke jer samo tako ćemo moći ići dalje, realizirati projekte i da nam svima bude bolje.” – kazao je Kalmeta.

Nakon svečane sjednice, priređen je prigodan domjenak za sve okupljene.

received_369276617250732-1280x840

vale8-1024x651

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.