Supernova centar donirao Općoj bolnici Zadar medicinsku opremu

S ciljem da i ove godine pridonese poboljšanju zdravstvene skrbi svojim sugrađanima, ali i turistima i posjetiteljima koji dolaze u Zadar i Zadarsku županiju, Supernova centar Zadar ponovno je donirao medicinsku opremu Općoj Bolnici Zadar. 

Danas je voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher, u prostoru Opće bolnice Zadar, zamjeniku ravnatelja Opće bolnice, doktoru Ediju Karucu, uručila značajnu donaciju medicinske opreme u vrijednosti od 33.180,70 eura (250 tisuća kuna) namijenjenu bolničkom odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu.

Riječ je o Hamilton Medical MR1 kompatibilnom respiratoru koji predstavlja inteligentno rješenje u liječenju neonatoloških, pedijatrijskih i odraslih pacijenata. Uređaj je jedinstven te nudi odlične performanse, a izrađen je od kompaktnog i čvrstog  materijala s ugrađenim baterijama i turbinom što ga čini prihvatljivim za primjenu prilikom MRI skeniranja. Posjeduje i kontrolu magnetskog polja “Tesla Spy” koji vodi korisnika da drži uređaj uvijek na sigurnoj udaljenosti. Sustav Hamilton Medical MR1 kompatibilni respirator osigurava kontinuiranu ventilacijsku njegu, a njegova pouzdanost i visoka izvedba, s naprednim strategijama zaštite pluća i načinima rada koji se prilagođavaju pacijentu, predstavlja visoko kvalitetan izbor za odjel intenzivne njege.

Ovom donacijom još smo jednom pokazali našu želju i spremnost pomoći. Već tradicionalno doniramo vrijedne uređaje zadarskoj bolnici. Do sad smo donirali opremu i novčana sredstva u vrijednosti od oko 173.000,00 eura, odnosno 1.300.000,00 kuna. Stoga smo i ove godine, usprkos izazovnim vremenima, ali i odličnim poslovnim rezultatima ostvarenim u 2022.godini, ponovno usmjerili pomoć u sigurne ruke koje mogu nekome olakšati i spasiti život. Ovom gestom želimo zahvaliti cijeloj zajednici”, poručila je voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher.

Zahvalni smo što je i ove godine Supernova centar Zadar odlučila pomoći Općoj bolnici Zadar. Ova vrijedna donacija medicinske opreme pomoći će nam da što bolje i kvalitetnije obavljamo naš posao i pružimo najbolju pomoć našim pacijentima”, izjavio je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, doktor Edi Karuc.