SUSRET POLUBRAĆE NAKON 40 GODINA Facebook ih spojio! SUSRET POLUBRAĆE NAKON 40 GODINA Facebook ih spojio!
Ive Bašić iz Vira nakon 40 godina susreo se s polubratom Šimom koji je čitav život živio u Perthu, u zapadnom dijelu daleke Australije.... SUSRET POLUBRAĆE NAKON 40 GODINA Facebook ih spojio!

Ive Bašić iz Vira nakon 40 godina susreo se s polubratom Šimom koji je čitav život živio u Perthu, u zapadnom dijelu daleke Australije. Kako život zna napisati čudne priče, ni sami ne mogu vjerovati.

Naime, Ivin otac je prije 45 godina otišao u Australiju u potrazi za poslom. Prvih godina slao je novac njegovoj majci i obitelji, a kasnije se sve rijeđe javljao. Novac je znao poslati tu i tamo, ali natrag se nije vraćao. Od rođaka koji su živjeli u Perthu doznali su da se Ivin otac ponovo oženio i da s novom ženom ima sina.

On se više nikad nije vratio. Ive je kasnije i sam cijeli život putovao svijetom kao pomorac, a uvijek se pitao što je s obitelji njegova oca, koja je živjela u Perthu. Znao je da ima polubrata i često je o njemu razmišljao.

“Što sam bivao stariji, sve sam se češće znao pitati o tome zna li moj polubrat za mene. Tako sam prije dvije godine napravio profil na Facebooku, na nagovor jednog susjeda, i došao na ideju da potražim polubrata na Facebooku. Odmah sam naletio na njega. Vidio sam da ima djecu i unuke i nešto me snažno tjeralo da mu se javim. Poslao sam mu poruku i nestrpljivo čekao. Nije odgovarao. Ozario sam se idućeg dana kad sam vidio da mi je poslao poruku.” – prisjeća se Ive Bašić prvih kontakata s polubratom.

On nije znao da je imao polubrata, ali bilo mu je čudno kako to da otac njega i majku nikada nije poveo u Hrvatsku, niti se ikada vratio u rodni kraj. Mnogi drugi Hrvati u Perthu, s kojima su prijateljevali, odlazili su u Hrvatsku barem svakih nekoliko godina.
Nakon što su sate i sate proveli dopisivajući se, više nije bilo upitno hoće li se susresti. Šime Bašić je ovog ljeta po prvi put došao u Hrvatsku, rodnu zemlju pokojnog oca, i susreo polubrata.

“Ne mogu opisati radost koju osjećam. Cijeli život osjećao sam da mi nešto fali. Tek sada se osjećam potpuno. Zahvalan sam što postoji Facebook i što nas je spojio. – kaže Ive.

 

 

 • Jana

  2. rujna 2015. #1 Author

  Baš lipa priča. …. drago mi je zbog ovih ljudi…

  Odgovori

 • Max

  2. rujna 2015. #2 Author

  Nije ovi jedini takav primjer. Puno njih što je otišlo vani živiti i raditi ima tamo nove žene i dicu ali se doma ne zna za to.

  Odgovori

 • Viranin

  2. rujna 2015. #3 Author

  Eto da ima neke koristi od toga Facebooka kada ljudi samo više po cile dana na njemu.

  Odgovori

 • plenty of fish dating site of free dating

  25. rujna 2015. #4 Author

  Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal
  but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to
  begin. Do you have any points or suggestions?
  Thank you

  Odgovori

 • Ive Bašić

  10. veljače 2016. #5 Author

  Poštovani rođaci,
  Radujem se vašoj sreći.
  Molim da mi se javite na e-mail: [email protected]

  Odgovori

 • Ive Bašić

  10. veljače 2016. #6 Author

  Poštovani rođaci,
  Radujem se vašoj sreći. Molim vas da mi se javite na moj e-mail: [email protected], kako bi vam poslao knjigu Rodoslovlje Bašića iz Vira
  Ive Bašić

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.