SV. STJEPAN Večeras uprizorenje živih jaslica u Diklu SV. STJEPAN Večeras uprizorenje živih jaslica u Diklu
Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura i ove godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu, kod bunara nakon što... SV. STJEPAN Večeras uprizorenje živih jaslica u Diklu

Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura i ove godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu, kod bunara nakon što su gostovali na trgu Petra Zoranića u sklopu Adventa u Zadru!

U srijedu, 26.prosinca, na sv. Stjepana održat će se tradicionalno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara, u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura. Svoj doprinos ovom kreativnom projektu daje 17 članova Kvešture uz doprinos mnogih mještana. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 15 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazuju najbitnije događaje  od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu uz vjernu i atraktivnu scenografiju i kostimografiju: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice. Udruga Marijini obroci također će sudjelovati na uprizorenju ove božićne priče.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.