SVE JE SPREMNO ZA “BIBINJE SUMMER RUN” Prijavilo se više od 200 natjecatelja!

Koliko su Bibinjci dobri trkači vidjet ćemo sutra, 30. srpnja, na prvoj uličnoj utrci Bibinje summer run. S početkom u 20 sati, svi zaljubljenici u trčanje koji dolaze u Bibinje, udruženi u timove ili kao pojedinci, imaju prilike iskusiti jedinstven događaj namijenjen isključivo promociji rekreativnog trčanja i zabave. Online prijave su moguće još danas do 19 sati, dok će se svi ostali koji žele trčati moći prijaviti na sam dan utrke, od 18 sati kada počinje i preuzimanje startnih brojeva, tj. poklon vrećica. Naime, svi sudionici koji su se prijavili putem web stranice bibinjesummerrun.com ili u uredu TZ Općine Bibinje, dobivaju poklon vrećicu s majicom utrke i popustom od 30% u trgovinama Sport & mode, te osvježenje u obliku izvorske vode ˝Santa˝.

          Hvala Općini Bibinje i Turističkoj zajednici na inicijativi i pozivu da se ovakva utrka organizira. Imamo i više natjecatelja nego smo prvotno planirali, imamo gotovo 200 natjecatelja. U srcu sezone u centru mjesta, organizirati jedan ovakav event koji nije samo sportskog karaktera je prva liga i nadam se da će biti sve u najboljem redu, te da ćemo dobiti samo pozitivne kritike da nastavimo ovako i sljedeće sezone – izjavio je Ivan Gobin, predsjednik Triatlon kluba Zadar.

Pored organizacije same utrke, TZ Općine Bibinje je pripremila i zabavni program.

          Cilj nam je bio uključiti domaće stanovništvo i naše goste, te ih povezati kroz jednu sportsku aktivnost, ali i promovirati Bibinje. Utrka ipak ide kroz Staro selo do Marine Bibinje – Sukošan. Nakon glavne utrke, imamo utrku konobara. Oni će trčati 100 metara s tacnom u jednoj ruci u kojima će se nalaziti pet bočica izvorske vode ˝Santa˝. Pobjednik je onaj koji prvi prođe kroz ciljna vrata sa svih 5 bočica ˝Sante˝ u tacni. Pobjednik dobiva vrijednu nagradu našeg sponzora Falkensteiner resort Borik. Zabavni program s grupom ˝Central˝ kreće već od 19 sati – rekao je direktor TZ Općine Bibinje, Jure Fuzul.SIME SEKULA JURE FUZUL

Važno je napomenuti da će zbog utrke dio Bibinja biti zatvoren za promet.

          Kao predstavnik Općine Bibinje moram se zahvaliti svim sponzorima koji su podržali utrku, ali i svim ljudima koji su se uključili u utrku. Koristim priliku da zamolim i svoje sumještane za razumijevanje i strpljenje jer će se od 18 sati do 21:15 zatvoriti Ulica taline, Obala don Petra Kera, Obala don Marka Sikirića, Ulica Zvonimira Sikirića, Put mira, Put sv. Marije, Obala Kraljice Jelene, te Kraj Punte. Vozila će se preusmjeravati na alternativne pravce.  Ulica taline i parking uz nju biti će zatvoreni do samog kraja održavanja zabavnog programa utrke. Nadam se da će ova utrka postati tradicionalna i nadam se da će naši mještani ali i naši gosti ove subote uživati u programu koji smo im pripremili – kazao je Šime Sekula, zamjenik načelnika Općine Bibinje.

Na konferenciji za medije, Ivan Gobin, predsjednik TK Zadar uručio je ambasadoru utrke, olimpijskom pobjedniku Branimiru Vujeviću, prvi startni broj i promotivnu majicu utrke.

          Rado sam se odazvao ovoj utrci, inače sam rekreativac i trčim, tako da pozdravljam sve sportske aktivnosti, pogotovo u današnje vrijeme kada je premalo kretanja i društvo ide u jednom drugom smjeru. Trudim se razvijati i promovirati sport, ne samo u veslanju. Sudjelovao sam već prije čak i na nekim biciklističkim utrkama. Pozivam još jednom sve da dođu sutra u Bibinje, da trče i da sudjeluju u cijelom tom događaju. Ja nisam u nekoj formi, a mi veslači smo dosta teški. Trčim ja rekreativno ali to nije brzo, mogu ja trčati dva sata ali to je spor tempo – rekao je Branimir Vujević.

Velik broj Bibinjaca zainteresiranih za utrku potvrđuje da sportski duh kola bibinjskim korijenima. Svi sudionici s nestrpljenjem čekaju znak za start, a oni najbolji osvojit će i vrijedne nagrade. S obzirom da je od prvog dana cilj utrke povezivanje gostiju koji borave u Bibinjama u ˝špici˝ ljetne sezone nagrađuje se i posebna kategorija – „najbrži turist“. Još jednom napominjemo kako preuzimanje startnih brojeva kreće u subotu, na dan same utrke od 18 sati.

Bibinje će u subotu biti centar sporta ali i centar dobre, pozitivne energije, te druženja na otvorenom stoga Bibinjci pozivaju – Dođite u Bibinje!

bibinje 4