Sve je spremno za Državno prvenstvo u kros triatlonu na Vranskom jezeru

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je press konferencija povodom državnog natjecanja u kros triatlonu koji će se održati 29.8.2015.g. na Vranskom jezeru u lučici Prosika.
Na konferenciji su sudjelovali Danijel Katičin (ravnatelj Parka prirode Vransko jezero), g. Ivan Gobin (predsjednik triatlon kluba Zadar) i g. Milan Mandić (direktor utrke).
Uz dolje navedene podatke valja istaknuti da je odaziv za utrku odličan. Nastupiti će predstavnici iz 10 hrvatskih klubova sa preko 50 licenciranih natjecatelja kao i veći broj rekreativaca u duatlonu.
Prijave su moguće i na sam dan natjecanja do 11 sati- Postoji velika mogućnost da se utrci pridruži i državna prvakinja Poljske u kros triatlonu koja će, ukoliko nastupi, biti van konkurencije. U dogledno vrijeme, planira se i organizacija utrke za mlađe dobne skupine (U23 i juniori) u super sprint i sprint kros triatlonu koje su po svojoj težini upola kraće i lakše.
U Parku prirode Vransko jezero će se po prvi puta održati Državno prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu u organizaciji PP Vransko jezero i Triatlon kluba Zadar. Natjecateljice i natjecatelji koji će nastupati u popularnoj disciplini triatlonskog sporta, imat će priliku istražiti novi, do sad nepoznati teren. Organizirana je i Promotivna utrka kros duatlon za rekreativce raznih dobnih skupina, stoga su pozvani svi MTB biciklisti i atletičari da se probaju okušati u jednoj od disciplina multisporta.
Natjecanja će se održati 29.08.2015. u Parku prirode Vransko jezero, sa startom i ciljem u lučici Prosika. Prijave za rekreativce mogu se izvršiti preko portala http://x3vrana.com ili na dan utrke od 9-11 sati u neposrednoj blizini starta/cilja utrke, dok profesionalni natjecatelji obavezno moraju izvršiti predprijave.