SVEČANO PROSLAVLJEN BLAGDAN SVETOG ANTE I DAN GRADA BENKOVCA

S početkom u 11 sati započela je svečana sjednica povodom Dana Grada Benkovca i blagdana Sv. Ante.

Gradonačelnik Branko Kutija održao je prigodan govor u kojem je podsjetio na brojne infrastrukturne projekte koji su ranije započeti, a najavio je i niz projekata s kojima se planira započeti uskoro.

Istaknuo je kako se vodi posebna briga o socijalno ugroženim građanima, starijim osobama, studentima, učenicima, te vrtićkoj djeci.

Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternica, pozdravila je sve nazočne i čestitala gradonačelniku na svemu što je do sada napravljeno u Benkovcu.

Župan Stipe Zrilić je kazao kako Grad Benkovac ima dobru suradnju sa Zadarskom županijom.

“Prethodna Vlada je opstruirala sve projekte Zadarske županije, pa se nadam da će se stabilizirati Vlada i da ćemo imati strateškog partnera u njoj.” – kazao je Zrilić.

Iznio je planove o izgradnju sustavu navodnjavanja, te naglasio kako je ovaj kraj orijentiran prema poljoprivredi, ali i turizmu gdje su rezultati iz godine u godinu sve bolji.

Stipe Zrilic 800x450

Pomoćnica ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marija Vučković je čestitala gradonačelniku na upornosti koju pokazuje kada treba realizirati projekte koji se financiraju iz ovog ministarstva, te obećala dobru suradnju i  dalje.

Klapa Aseria 800x416-01

U glazbenom dijelu nastupila je benkovačka klapa Asserija.