SVJETLOSNI SPEKTAKL: Gotovo 5000 lampiona obasjalo prekrasnu zadarsku noć!

I ove godine već tradicionalno Zadrani i njihovi gosti imali su prigodu još jednom ili možda po prvi puta poslati najljepšu ljubavnu poruku u vidu oko 5000 svjetlećih lampiona koje su sa stoljetnog zadarskog Foruma pustili  u nebesa te tako na izuzetan način dočarali vizualni fenomen snage i sjaja jednog od najplemenitijih i najljepših ljudskih osjećaja, ljubavi.  Iako se manifestacija “Zaželi ljubav” održava na Valentinovo, 14. veljače, ove godine to nije bilo moguće zbog loših vremenskih prilika stoga se cijela priča odgodila te se treći zakazani datum održavanja pokazao i kao treća sreća koja je još jednom urodila iznimno uspješnom manifestacijom.

Pretprošle godine prema vedrom zvjezdanom nebu krenulo je 2.356 želja i lampiona, prošle godine čak 3.127, a ove godine, prema riječima organizatora, do 19 sati ih je bilo kupljeno oko 4500 što znači da ih je bar toliko poletjelo. No, prodaja i puštanje lampiona se nastavilo i nakon 19 sati tako da je brojka zasigurno dosegla osiguranih 5000 komada ili joj se bar opasno približila što govori u prilog neupitnoj činjenici kako manifestacija iz godine u godine postaje sve veća, raste te privlači pažnju sve većeg broja ljudi.

zaželi ljubav 2

Osim druženja, bliskosti, pokazivanja i veličanja ove emocije akcija “Zaželi ljubav” imala je i ove godine kao i prethodnih i humanitarnu dimenziju te će sva sredstva koja ostanu nakon podmirenja troškova organizacije biti donirana Socijalnoj samoposluzi u crkvi sv. Frane u Zadru o kojoj ovisi oko 450 zadarskih obitelji koje svakog četvrtka zahvaljujući i ovakvim manifestacijama imaju osiguran paket najosnovnijih potrepština za život.

Za odličnu atmosferu ove prekrasne vedre večeri na Forumu bili su zaslužni DJ Bego, Elena Stella & Song Bustersi i Central band, dok su cijeli program vodili te dodatno podgrijavali izuzetnu atmosferu odlični Ana Marušić i Ivica Štorić. Osim dobre glazbe svi prisutni su se mogli opustiti i uz kuhano vino i kobasice.

Podsjetimo, priča o letećim lampionima krenula je iz agencije Galea, koju su organizatori najprije povezali s Valentinovom te na kraju i oplemenili humanitarnom akcijom u kojoj prikupljena sredstva svake godine idu na drugu adresu.

– Kada smo s ovim započeli prije pet godina, nismo ni znali u što se upuštamo, a na kraju je ispalo tako da su Zadrani izuzetno dobro prihvatili i zavoljeli akciju “Zaželi ljubav“. Upravo zbog toga se svake godine prodaju baš svi lampioni. S obzirom na to, slika koju šaljemo iz Zadra svaki put je sve  veličanstvenija, kazao je Neven Stojaković u ime organizatora.

 

Pogledajte ovdje FOTOGALERIJU