TAKSISTI PRIJETILI PREMLAĆIVANJEM I SMRĆU SINDIKALNOM POVJERENIKU Šimunov tražio zaštitu policije!

kolodvor prosvjed samostalni taksista 07.12.2012

Predrag Šimunov, glavni sindikalni povjerenik Samostalne taxi službe za Zadarsku županiju, zbog vrlo ozbiljnih prijetnji premlaćivanjem i smrću zatražio je zaštitu Krim policije.

Za ponedjeljak, 5. listopada, u 10.30 sati, Vedran Uranija,pravni zastupnik SSSH Zadarske županije, i Predrag Šimunov, glavni sindikalni povjerenik Samostalne taxi službe, sazvali su konferenciju za medije, na kojoj će biti govora o problemu taksista koji rade ilegalno (na crno), prekovremenom neplaćenom radu taksista, problemu nelojalne konkurencije među taksi grupacijama, te neprijavljivanju radnika.

“Sindikat traži od Gradske uprave hitne dopune i izmjene nedavne odluke o taksi prijevozu, uključivanje predstavnika sindikata u postupak izmjena i dopuna te odluke.” – stoji u pozivu upućenom medijima koji potpisuju Šimunov i Uranija, a na kraju navode slijedeće:

“U posljednje vrijeme učestale su prijetnje od pojedinih taksi prijevoznika sindikalnom povjereniku, o čemu su predstavnici sindikata odmah izvijestili krim policiju PU Zadarske, te zatražili zaštitu povjerenika i kažnjavanje odgovornih.”

Kako doznajemo, radi se u prijetnjama premlaćivanjem i smrću.