TECHNO SPEKTAKL U JAZINAMA: Marco Bailey, Luigi Madonna i DJ Speedy garancija za užareni dancefloor

Zadrane i njihove goste sutra, 29. srpnja očekuje pravi techno spektakl jer u dvoranu Jazine dolaze dvije velike zvijezde – legendarni Marco Bailey i jedan od najaktualnijih underground izvođača današnjice, vatreni Talijan – Luigi Madonna. O slavnom Belgijancu ne treba mnogo trošiti riječi, pošto svaki iskreni techno fan zna koliko je ovaj čovjek značajan za svjetsku scenu. Već duže od dva desetljeća spada u sam vrh techno priče, što dokazuje i to da je redovan gost po svim eminentnim festivalima i klubovima, kao što su – čuveni berlinski Berghain, ali i Awekenings, Tomorrowland, WMC Miami… Njegova izdanja redovno dospijevaju na liste drugih velikana poput Carl Cox-a, Laurent Garnier-a i Sven Vath-a, čime dodatno, iz godine u godinu, potvrđuje svoj neosporni talent. Važi za jednog od dinamičnijih DJ-eva stare garde, zbog čega je sigurno da će dati sve od sebe da cijelu noć bude veoma aktivno na dancefloor-u.

Drugi headliner jedne od najenergičnijih žurki koja čeka Zadar u posljednje vrijeme je Luigi Madonna, Talijan koji se posljednjih godina lansirao u sam vrh svjetskog techna. Iako je znatno mlađi od prekaljenog Bailey-ja, i on je stigao da postane inventar na svim važnim underground eventima u svijetu. Jedan od najznačajnijih projekata Madonne je “Primo”, koji je izašao jedan od najpoznatijih svjetskih labela – Drumcode, čiji je vlasnik techno bog – Adam Beyer. I kolege ga smatraju jednim od onih koji će nositi scenu narednih godina, pa je zato i čest gost radio emisija koje vode DJ velikani kao što su “White Noise Radio Show” (Dave Clarke), “Drumcode show” (Adam Beyer) i “Elektronic Force podcast” (Marco Bailey).

Iz susjedne Srbije dolazi predvodnik nove techno garde iz ove zemlje – DJ Speedy, inače već dobro poznat našoj publici. Važi za jednog od najenergičnijih izvođača u regiji, a njegovo ime polako postaje poznato i svijetu, pošto je osnivač najjačeg srpskog underground labela Lucky Light LTD. Na LLL je već uspio okupiti velika imena svjetske scene, između ostalih baš Marca Bailey- ja i Madonnu, ali i slavnog The Adventa, Alexandera Kowalskog i Sama Paganinija. Speedy je lani radio i na Moondance Festivalu u Trogiru poslije “techno barona” Dave Clarke-a.