Teška prometna nesreća u Murvici; Jedna poginula osoba, dvije teško ozlijeđene Teška prometna nesreća u Murvici; Jedna poginula osoba, dvije teško ozlijeđene
Oko 21.15 sati na Jadranskoj magistrali između Donje i Gornje Murvice dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikli.... Teška prometna nesreća u Murvici; Jedna poginula osoba, dvije teško ozlijeđene

Oko 21.15 sati na Jadranskoj magistrali između Donje i Gornje Murvice dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikli.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra izašli su na teren s tri vozila, pozvana je policija i Hitna pomoć, a promet se odvijao otežano.

Prema prvim informacijama, u sudaru osobnoga vozila i više motocikala poginuo je muškarac, a tri su osobe s teškim ozljedama prevezene u zadarsku bolnicu.

Iz PU zadarske su naknadno izvijestili slijedeće:

Jučer, 13. lipnja oko 21.10 sati na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 52-godišnji hrvatski državljanin.

    Postoji osnovana sumnja se da je do nesreće došlo kada je 52- godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra te započeo radnju pretjecanja osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak, uslijed čega na lijevoj prometnoj traci, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udara u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji se kretao istom dionicom.

    Nakon udara, osobni automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja, te se zaustavlja van kolnika, dok se vozač motocikla odvaja od istog i pada van kolnika. Prilikom udara, dijelovi motocikla i osobnog automobila su oštetili osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla, uslijed čega je 19-godišnjak, zajedno s motociklom sletio van kolnika, odvojio se od motocikla te se zaustavio u niskom raslinju. 

    U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 52-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji vozač motocikla, kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne ozlijede.

    Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 21.25 do 03.25 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

    Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće.