TISUĆE GRAĐANA U MOLITVI Mole da se sin dr. Blajića vrati ocu živ i zdrav! TISUĆE GRAĐANA U MOLITVI Mole da se sin dr. Blajića vrati ocu živ i zdrav!
Tragična životna situacija koju proživljava poznati neurokirurg dr. Ivan Blajić, kojemu je prošle nedjelje nestao 18-godišnji sin, potresla je sve one koji ga poznaju,... TISUĆE GRAĐANA U MOLITVI Mole da se sin dr. Blajića vrati ocu živ i zdrav!

Tragična životna situacija koju proživljava poznati neurokirurg dr. Ivan Blajić, kojemu je prošle nedjelje nestao 18-godišnji sin, potresla je sve one koji ga poznaju, ali i mnoge druge.

Članak i slika nastalog mladića, učenika završnog razreda zagrebačke 11. gimnazije, podijeljeni su na tisuće puta preko Facebooka, a njegovi školski kolege odlijepili su zagrebačke ulice plakatima.

Iako je već prošlo tjedan dana, novih vijesti nema.

Ivanov otac je očajan i u suzama, već pomalo gubi nadu. Putem medija zamolio je sina da se vrati kući. U strahu je da mu se nešto dogodilo jer se iz kuće udaljio bez torbe i novaca.

Dr. Ivan Blajić radio je više od 20 godina kao neurokirurg u Općoj bolnici Zadar, gdje je operirao na tisuće pacijenata i tako ih spasio od invalidskih kolica. Svi koji su imali iskustva s njim imaju samo riječi hvale za njega, kažu da je bio pošten, skroman i samozatajan, uvijek na usluzi pacijentima.

Jednako se trudio prema svima, nije pravio razlike između imućnijih pacijenata i onih siromašnih, a mnogi građani ostali su iznenađeni nakon što je odbio od njih primiti skuplji poklon ili novac.

Dobitnik je i nagrade Zadarske županije za životno djelo.

Mnogi građani stoga sa strepnjom prate potragu za njegovim sinom, te se mole da se ocu vrati živ i zdrav. Dr. Blaić u prosincu je izgubio suprugu, koja je preminula nakon duge i teške bolesti, te bi gubitak sina za njega bio uistinu strašan udarac koji bi teško podnio.