TISUĆE NAVIJAČA OKUPIRALO POLUOTOK Veličanstvena proslava Tornada TISUĆE NAVIJAČA OKUPIRALO POLUOTOK Veličanstvena proslava Tornada
Tisuće građana Zadra i njihovih gostiju svojim prisustvom na Forumu uveličali su veličanstvenu proslavu 50. obljetnice osvajanja prvog naslova košarkaškog prvaka bivše države te rođendan... TISUĆE NAVIJAČA OKUPIRALO POLUOTOK Veličanstvena proslava Tornada

Tisuće građana Zadra i njihovih gostiju svojim prisustvom na Forumu uveličali su veličanstvenu proslavu 50. obljetnice osvajanja prvog naslova košarkaškog prvaka bivše države te rođendan zadarske navijačke skupine Tornado.

U bogatom zabavnom programu sudjelovalo je više od 20 izvođača, među kojima Mladen Grdović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Zoran Jelenković , grupa Forum te mnogi drugi.

Poseban doprinos već od samih početaka uzavreloj atmosferi dao je brzojav generala Ante Gotovine kojeg je voditelj Ivica Štorić pročitao u cijelosti.

– Dragi prijatelji sporta, prijatelji našeg Zadra, navijači, članovi Tornada! Sport od svojeg nastanka spaja ljude iz različitih krajeva, iz različitih zemalja, pod zajednički nazivnik jedne sportske vještine da se u nadmetanju i fer pleju istaknu najbolji. Od pamtivijeka su uz sport i sportaše bili prijatelji, koji bodre svoje predstavnike, svoje zastave – navijači. Čestitam udruženju Tornado 50. obljetnicu postojanja, ostanite uz svoje! Uz vašu podršku je poraz lakši, s vama je slavlje svake pobjede veličanstveno, poručio je Tornadu Gotovina.

“Igraj Zadre volim te”, “mi smo Zadrani, Zadar je naš” i brojni drugi navijački povici i pjesma orili su se sinoć zadarskim Forumom, a navijačka euforija podsjetila je na ponosne dane zadarske košarke.
Brojne baklje, navijački rekviziti te nadasve raspoložen Tornado doprinijeli su jednoj jako dobro organiziranoj večeri za pamćenje brojnim generacijama bivših i budućih navijača našeg KK Zadar.

Između reda pjesme voditelji večeri Gabrijela Meštrović Maštruko i Ivica Štorić predstavili su i skupinu bivših igrača KK Zadar koji su upravo davne 1965. godine osvojili naslov prvaka bivše države i u svoj grad donijeli pobjednički pehar. Nakon njih predstavljen je i sadašnji postav kluba, a trener Ante Nazor osvojio je najviše ovacija navijača.

Zabavno – sportska euforija doživjela je vrhunac spektakularnim vatrometom na gradskoj rivi te mjestimičnim bakljadama koje su cijelom ovom događaju dale slavljeničku notu, ali i dozu nostalgije na neka bolja vremena kada je zadarsko srce kucalo kao jedno, a sinoć je to opet bilo tako. Bili smo ponosni što smo Zadrani i ponosni jer je Zadar naš.

Foto: Vanja Mirčeta

11911215_10207360749039656_504336365_n

tornado

11909673_10207360821601470_818570341_n