TISUĆE NAVIJAČA OKUPIRALO POLUOTOK Veličanstvena proslava Tornada

Tisuće građana Zadra i njihovih gostiju svojim prisustvom na Forumu uveličali su veličanstvenu proslavu 50. obljetnice osvajanja prvog naslova košarkaškog prvaka bivše države te rođendan zadarske navijačke skupine Tornado.

U bogatom zabavnom programu sudjelovalo je više od 20 izvođača, među kojima Mladen Grdović, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, Zoran Jelenković , grupa Forum te mnogi drugi.

Poseban doprinos već od samih početaka uzavreloj atmosferi dao je brzojav generala Ante Gotovine kojeg je voditelj Ivica Štorić pročitao u cijelosti.

– Dragi prijatelji sporta, prijatelji našeg Zadra, navijači, članovi Tornada! Sport od svojeg nastanka spaja ljude iz različitih krajeva, iz različitih zemalja, pod zajednički nazivnik jedne sportske vještine da se u nadmetanju i fer pleju istaknu najbolji. Od pamtivijeka su uz sport i sportaše bili prijatelji, koji bodre svoje predstavnike, svoje zastave – navijači. Čestitam udruženju Tornado 50. obljetnicu postojanja, ostanite uz svoje! Uz vašu podršku je poraz lakši, s vama je slavlje svake pobjede veličanstveno, poručio je Tornadu Gotovina.

“Igraj Zadre volim te”, “mi smo Zadrani, Zadar je naš” i brojni drugi navijački povici i pjesma orili su se sinoć zadarskim Forumom, a navijačka euforija podsjetila je na ponosne dane zadarske košarke.
Brojne baklje, navijački rekviziti te nadasve raspoložen Tornado doprinijeli su jednoj jako dobro organiziranoj večeri za pamćenje brojnim generacijama bivših i budućih navijača našeg KK Zadar.

Između reda pjesme voditelji večeri Gabrijela Meštrović Maštruko i Ivica Štorić predstavili su i skupinu bivših igrača KK Zadar koji su upravo davne 1965. godine osvojili naslov prvaka bivše države i u svoj grad donijeli pobjednički pehar. Nakon njih predstavljen je i sadašnji postav kluba, a trener Ante Nazor osvojio je najviše ovacija navijača.

Zabavno – sportska euforija doživjela je vrhunac spektakularnim vatrometom na gradskoj rivi te mjestimičnim bakljadama koje su cijelom ovom događaju dale slavljeničku notu, ali i dozu nostalgije na neka bolja vremena kada je zadarsko srce kucalo kao jedno, a sinoć je to opet bilo tako. Bili smo ponosni što smo Zadrani i ponosni jer je Zadar naš.

Foto: Vanja Mirčeta

11911215_10207360749039656_504336365_n

tornado

11909673_10207360821601470_818570341_n