Tomislav Bralić i klapa Intrade napunili tri Arene u svega dva mjeseca! Tomislav Bralić i klapa Intrade napunili tri Arene u svega dva mjeseca!
Uzlazna priča ove klape započela je kada se revolucionarne 2006. godine 15.000 ljudi okupilo za klapsku pjesmu na nikad do tad viđenom klapskom spektaklu na Poljudu. Bio je... Tomislav Bralić i klapa Intrade napunili tri Arene u svega dva mjeseca!

Uzlazna priča ove klape započela je kada se revolucionarne 2006. godine 15.000 ljudi okupilo za klapsku pjesmu na nikad do tad viđenom klapskom spektaklu na Poljudu. Bio je to događaj koji je snažno promijenio kompletnu glazbenu scenu u Hrvatskoj i stvorio potpuno novi zvuk popularno nazvan “dalmatina“.

SPOT “NE MOGU JUBAV KRIT” NA YOUTUBE-u:

https://www.youtube.com/watch?v=dC42gskcnug

Tvorci su nekih od najvećih klapskih hitova poput “Zora bila“, “Škrinja ljubavi“, “Ne damo te pismo naša” i “Zalutalog pogleda“, a nedavno je izašao najnoviji singl “Ne mogu jubav krit” kao najava njihovog novog albuma “Bilo je i vrime“. U međuvremenu od prošlog studijskog albuma “Cviće” objavili su “Best of – 30 godina” posvećenu trideset godina njihove karijere i album na kojem je zabilježena kruna njihove karijere – koncert u pulskoj Areni pod nazivom “Arena Pula“, što pokazuje kako ova klapa nema pauze u svome radu.

Izazova nikad dosta, pa je klapa odlučila održati koncert u čak tri Arene unutar dva mjeseca što do sada nije nitko napravio!

Prva je bila zagrebačka Arena gdje se održao tradicijski prosinački koncert koji klapa organizira već 13 godina zaredom! Koncertu su svakako pridonijeli respektabilni gosti, istinska diva Radojka Šverko i Tony Cetinski koji su svojim vrhunskim vokalima oduševili publiku. Radojka je otpjevala “Kud plovi ovaj brod“, “Ništa nova” i “Holy night“, dok se Tony prisjetio zadnjeg gostovanja na koncertu klapi Intrade u ovoj Areni kada je s njima tamo bio i Oliver te je za njega otpjevao “Cesaricu“. Prosinački koncert klape Intrade je za zagrepčane tradicija koja traje od 2006. godine kada su nastupili u Lisinskom. Do sada su nastupili u gotovo svim zagrebačkim dvoranama, od Arene ZagrebKD ‘Vatroslav Lisinski’Doma sportova do KD ‘Dražen Petrović’.

Fotografija: Igor Kelčec (Arena Zagreb)

Nakon spektakularnog koncerta u Zagrebu koji se održao 1. prosinca u zagrebačkoj AreniTomislav Bralić i klapa Intrade ispunili su očekivanja i u Splitu 7. prosinca, svega 6 dana kasnije. Puna dvorana i skoro tri sata dalmatinske pisme nikoga nisu ostavili ravnodušnim, te je publika kraj dočekala na nogama. Mnogo pažnje se daje i samoj produkciji koncerta, od izbora fantastičnog razglasa i rasvjete do zanimljive scenografije. Tomislav Bralić i klapa Intrade u stalnoj su suradnji sa diskografskom kućom Scardona koja organizira većinu njihovih koncerata.

Fotografija:Jadran Babić (Arena Spaladium)

Svoj treći veliki glazbeni spektakl održali su u Areni Stožice u Ljubljani gdje je slovenska publika u potpunosti mogla uživati u velikom koncertnom spektaklu. Zadnjih sat vremena publika je provela na nogama pjevajući s klapom.

Fotografija: Simone Di Luca (Arena Stožice)

Klapa je priuštila publici veliko iznenađenje otpjevavši veliki hit “Siva pot” Aleksandra Mežeka iz 1975. godine, obradu velikog hita “Take me home, country roads“.

Gost u Ljubljani bio je Tony Cetinski koji je zajedno s klapom izveo kultnu “Cesaricu” u spomen na velikog zajedničkog prijatelja Olivera i klapski evergreen “Da te mogu pismom zvati“.

Potez s kojim su napunili tri Arene još je jedan veliki pozitivni vjetar u leđa klapi koja nastavlja u radnom tonu i dalje. Uspjeh koji su postigli izuzetno je bitan za promicanje klapske glazbe i populariziranje tog glazbenog izričaja.

Poznato je da ova klapa bude ispraćena stajaćim ovacijama, a kontinuiranim radom i kvalitetnim pjesmama desetljećima zadržavaju vjernu publiku.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.