Tomislav Bralić i košarkaš Luka Žorić podržali HDZ


50 poznatih sportaša i estradnih umjetnika dalo je potporu pobjedničkoj, Domoljubnoj koaliciji uoči nadolazećih parlamentarnih izbora. Među njima su i Zadrani – pjevač Tomislav Bralić i košarkaš Luka Žorić.

Isto tako, potporu Domoljubnoj koaliciji izrazilo je i 50 znanstvenika i visokoškolskih nastavnika, među kojima i akademik zadarskih korijena Ante Stamać te profesor sa Filozofskog fakulteta u Zadru Jure Zovko.

‘Mi, potpisani znanstvenici i visokoškolski nastavnici, izražavamo podršku Domoljubnoj koaliciji koja želi znanosti i visokom obrazovanju – kao jednom od temelja nacionalnog identiteta – vratiti zasluženo dostojanstvo i položaj u društvu te koja u svom programu naglašava važnost upravo znanja kao generatora svekolikog razvoja i gospodarskog rasta.
Podržavamo najavu Domoljubne koalicije o većem ulaganju u znanost, istraživanje i visoko obrazovanje, kao i o uspostavi mehanizama stvarnoga programskog financiranja koji će pripadnim institucijama omogućiti veću autonomiju, ali i odgovornost, te uskladiti potrebe gospodarstva s potencijalom visokih učilišta i znanstvenih instituta’, poručili su znanstvenici i visokoškolski nastavnici.