Tomislav Bralić ogorčen na županijski Stožer: ‘Brane mi raditi i pjevati!’

Nakon što je portal Kalelarga info objavio članak o tome kako je Stožer civilne zaštite Zadarske županije zabranio nastup Klape Intrade u restoranu Stari most u Bibinjama, i to na vrlo podmukao način, zadnji dan uoči koncerta, koji je najavljen i dobio odobrenje davno prije, za slučaj su se zainteresirali i nacionalni mediji.

U razgovoru za 24 sata Tomislav Bralić osudio je potez lokalnog Stožera i stao na stranu vlasnika restorana Gorana Marića.

“To je glupost, totalna glupost. Čovjek je potrošio za hranu, vino, klapu, razglas i dan prije su mu odgodili, totalna glupost. Što je najgore, sve je mjere ispoštivao, što god su oni tražili, tako je on meni rekao. Vlasnik restorana je makao stolove i sve, stavio je i maske, mjerenje temperature, redare. Nema tu plesa, to bi bila večera i uživanje u pjesmi. Jednostavno mi ne daju raditi i pjevati. Samo znam da sam ogorčen i da nisam pjevao cijelu godinu. ” – kazao je Bralić.

IMG_20201020_193433

Župan Longin i njegov zamjenik Šime Vicković koji vodi Stožer civilne zaštite Zadarske županije 

Podsjetimo, nisu isti kriteriji za svih. Dok je klapi Intrade zabranjeno pjevanje u restoranu Stari most, istovremeno Zadarska županija na čelu sa županim Longinom i Stožer kojeg vodi njegov zamjenik Vicković podržavaju i čak štoviše – financiraju nekakav kvazi festival duhovne glazbe koji organizira Vesna Benić, kojoj su Facebook i Instagram prepuni slika na kojima na način neprimjeren starijoj ženi, reklamira međunožje.

Ta ista Benićka pokušala je pomoći županu Longinu o kojem portal Kalelarga info piše kritički, te je poslala opširno pismo Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva u kojem je pokušala ocrniti portal i uredništvo, a sve kako bi se dodvorila Longinu.

Stoga zabrane koje županijski Stožer provodi kad je u pitanju Klapa Intrade, pravdajući se lošom epidemiološkom situacijom u zemlji, ne važe kada je u pitanju golišava Benićka i njen kvazi festival koji će se održati u petak u zadarskom Kazalištu.

Vjerojatno župan više voli pogledati Benićkine fotografije međunožja nego poslušati hitove naše najpopularnije klape, pa u skladu s tim Županijski stožer dijeli pravdu.

Vesna Benić _800x415