TOMISLAV BULIĆ NOVI PREDSJEDNIK BENKOVAČKOG HDZ-A Branko Kutija se povukao! TOMISLAV BULIĆ NOVI PREDSJEDNIK BENKOVAČKOG HDZ-A Branko Kutija se povukao!
U sklopu redovitih unutarstranačkih izbora u HDZ-u u Vatrogasnom domu u Benkovcu, u četvrtak 28.travnja 2016. održana je izborna skupština  na kojoj   je ... TOMISLAV BULIĆ NOVI PREDSJEDNIK BENKOVAČKOG HDZ-A Branko Kutija se povukao!

U sklopu redovitih unutarstranačkih izbora u HDZ-u u Vatrogasnom domu u Benkovcu, u četvrtak 28.travnja 2016. održana je izborna skupština  na kojoj   je  izabran novi predsjednik GO HDZ-a Benkovca Tomislav Bulić koji je dobio 121 glas a njegov protukandidat Jurica Žilić 61 glas.

Na izbornoj skupštini Gradskog odbora HDZ-a nazočilo je 182  izaslanika.

Konačno je stavljena točka na ” I ” zbog velike krize i raskola koja se dogodila u benkovačkom HDZ-u početkom veljače protekle godine kada je 12 od 21 člana gradskog odbora podnijelo neopozive ostavke na članstvo u tom odboru, i to zbog nezadovoljstva radom, kako odbora, tako i njegova predsjednika Branka Kutije.

Izborna skupština protekla je u dostojanstvenom  ozračju, miru, toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Gradski odbor broji 17 članova izabrani su: Rubelj Josipa, Klarica Tomislav, Babić Dragan, Zurak Hrvoje, Glavić Tomislav, Knez Stipan, Ledenko Marko-Mane, Grabić Jadranka, Čirjak Hrvoje, Čirjak Marinko, Marinović Melanija, Jurjević Mate, Ćurković Stipe, Gugić Vinko, Čirjak Ksenija, Mršić Milica i Opačak Josip.

Izaslanici za županijsku izbornu skupštinu, ukupno 20 članova, su: Balen Ante, Čirjak Marinko, Čirjak Mario, Erlić Ante, Glavić Tomislav, Ilić Nikola, Josić Ivica, Jurjević Romeo, Kardum Mate, Knez Ante, Knez Stipan, Lončar Jurica, Marinović Melanija, Opačak Josip, Pavlović Slavko, Rubelj Marinko, Šikić Vice, Šunić Marinko, Uskok Ivan i Vulelija Ante.

Članovi nadzornog odbora ukupno 5 članova  izabrani su: Čerina Marinko, Gluić Ratomir, Ante Gusić, Mladen Perica, Dušan i Škorić Mario.

Najveće iznenađenje  priredio je  politički anonimus Šegota Nikola-Šele iz Vukšića koji je uvjerljivo pobjedio Svemira Vrsaljka za izaslanika za Opći sabor stranke u Zagrebu.

Benkovački gradonačelnik od 1997. i dugogodišnji predsjednik gradskog HDZ-a Branko Kutija, saborski zastupnik u dva mandata, nije se kandidirao na niti jednu stranačku funkciju.

HDZ je u Benkovcu dobio sve izbore od prvih višestranačkih izbora 1990. godine.

Novoizabrani predsjednik GO HDZ-A Grada Benkovca, Tomislav Bulić, u svom govoru je istaknuo:

“Dragi stranački prijatelji hvala vam od srca na podršci, pobjeda je veličanstvena i dostojanstvena jer drugačije nisam ni očekivao. Bit će mo na visini zadatka kao što smo i do sada bili. Budite ponosni, hodajte uspravna čela i nemojte se ničeg sramiti..Bilo je teško sve ovo izdržati i privesti kraju ali idemo u velikom duhu zajedništva i jedinstva ispraviti  sve ono što nije bilo dobro-rekao je novi predsjednik GO HDZ Benkovac Tomislav Bulić.

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane