Tomislav Karamarko natjecat će se u Budimpešti s 20 najboljih europskih kuhara! Tomislav Karamarko natjecat će se u Budimpešti s 20 najboljih europskih kuhara!
U suradnji sa putničkom agencijom Horizont, Hrvatski kuharski savez organizira dvodnevno studijsko putovanje na gastronomski sajam SIRHA i prestižno kuharsko natjecanje BOCUSE D’OR koji... Tomislav Karamarko natjecat će se u Budimpešti s 20 najboljih europskih kuhara!

U suradnji sa putničkom agencijom Horizont, Hrvatski kuharski savez organizira dvodnevno studijsko putovanje na gastronomski sajam SIRHA i prestižno kuharsko natjecanje BOCUSE D’OR koji će se održati 10. i 11. svibnja u Budimpešti.

Dvadeset kuhara iz svih dijelova Europe će 10. i 11. svibnja 2016. godine u Budimpešti, u sklopu Sirha sajma, ukrstiti kuhače i pokazati svoje kuharsko umijeće na natjecanju Bocuse d’Or Europa!

20 zemalja iz čitave Europe poslat će najboljeg kuhara kako bi predstavljali njihove boje, a Hrvatska će imati svoju nadu u Tomislavu Karamarku, kuharu iz Zadra. Svi kandidati će više nego ikada željeti ostvariti dobar rezultat na ovom zapanjujućem kuharskom spektaklu te plasirati se u veliko finale Bocuse d’Or-a koje će se održati slijedeće godine u francuskom Lyonu. Tada će se 10 najboljih europskih kuhara dobivenih natjecanjem u Budimpešti sučeliti sa najboljim kuharima iz ostatka svijeta.
Sam plasman na natjecanje je već ogroman kulinarski uspjeh pojedine zemlje jer se za natjecanje u Budimpešti prijavljuju gotovo sve europske države, dok povjerenstvo na temelju opširnih i zahtjevnih prijava, radova, dosadašnjih rezultata i ostalih kriterija odabire samo njih 20.

U to elitno društvo, svojim radom i nastupima na hrvatskim državnim prvenstvima u kuharstvu te međunarodnim natjecanjima poput Svjetskog kulinarskog kupa u Luksemburgu, zasluženo je ušao i hrvatski kuhar Tomislav Karamarko pred kojim je vrlo težak zadatak. Teme natjecanja su poznate tek nekoliko mijeseci koje je Tomislav iskoristio kako bi se maksimalno pripremio. Svjestan je kako ga uz same protivnike očekuje  i zahtjevan ocjenjivački žiri sačinjen od elite današnje svjetske kuhinje koji jednostavno mora zadiviti kako bi se plasirao u finale slijedeće godine.
Stoga mu je svaka pomoć dobrodošla te Vas ovim putem pozivamo da podržite Tomislava i na samom natjecanju u Budimpešti.

Hrvatski kuharski savez u suradnji sa Putničkom agencijom Horizont organizirao je izrazito povoljan posjet sajmu Sirha i natjecanju.