Tomislavu Ivčiću posthumno Priznanje za životno djelo od Kluba zadarskih studenata u Zagrebu

Povodom obilježavanja 30. obljetnice od preranog odlaska Tomislava Ivčića, Klub Zadarskih studenata u Zagrebu uručio je predstavnicima obitelji postuhmno Priznanje za životno djelo.

Na dan obljetnice 30. godina od preranog odlaska jednog od naših najvećih glazbenika, gospodina Tomislava Ivčića, 4. ožujka 2022. godine, Klub Zadarskih studenata na čelu s predsjednikom kluba Karlom Koronom i osnivačem kluba dr. sc. Darkom Dvornikom organizirao je prigodan program.

U prostorijama Kluba okupili su se studenti i Zadrani koje je životni put odveo u Zagreb gdje vode uspješne karijere, a i dalje njeguju poveznicu s rodnim krajem i rado se odazivaju na poziv Kluba.

Svečani program započeo je studentskom izvedbom Ivčićeve pjesme „Kalelarga“.

Pjesmu je izveo ženski vokal uz pratnju gitare, a u samu izvedbu pridružili su se pjevanjem svi
okupljeni.

Izvedbom Ivčićeve pjesme Kalelarga započeo je program u Zadarskom klubu

Uslijedio je pozdravni govor predsjednika zadarskih studenata Karla Korone koji se zahvalio svima na dolasku i istaknuo važnost i značaj Ivčićeve glazbe kako za studente tako i za sve Zadrane.

Govor osnivača i prvog predsjednika dr. sc. Darka
Dvornika
produbio je istu misao.

“Njegovi stihovi i glazba i dan danas bude i jačaju
našu ljubav prema rodnom kraju, posebno nama koji volimo Zadar i koji smo kako volimo reći tu ’‘privremeno” koliko god to dugo trajalo. U vrijeme mog studiranja u Zagrebu od 1991. godine nadalje u okolnostima rata u našoj domovini, Ivčićeve pjesme su Zadarskih studentima pružale nadu, sigurnost i toplinu. Pjesma nas je okupljala. Simbolika njegove skladbe Kalelarge kao najljepše i najpoznatije ulice u Zadru ima u sebi nešto više. To nije obična ulica. Ona okuplja sve nas koji volimo Zadar, ona spaja naše različitosti u jedinstvenu i univerzalnu ljubav prema Gradu, ali i svim ljudima.‘’

Nakon održanih govora uručeno je posthumno priznanje Kluba zadarskih studenata predstavnicima obitelji pokojnog Tomislava Ivčića – kćerima Izabeli i Kristini.

Priznanje koje je dodijeljeno duboka je i skromna zahvala Ivčiću za doprinos u promicanju zajedništva i kulturnih vrijednosti koje je pružio generacijama Zadarskih studenata u Zagrebu.
Ivčićeve kćeri Izabela i Kristina rado su se odazvale inicijativi Kluba i tako doprinijele obilježavanju ove večeri.

Priznanje su preuzele kćeri pokojnog Tomislava Ivčića, Izabela i Kristina

Kroz govor zahvalile su se kako u svoje ime, tako i u ime brata i majke na priznanju, te su ispričale neke detalje života njihova oca.

Rekle su kako je sam Zadar bio malen za ambicije pokojnog Ivčića, te se zato sa samo 19
godina preselio u Zagreb, upisavši devet fakulteta.

Njihov govor završio je motivirajućom porukom:

’‘Nikad nije prerano da mladi ljudi rade velike stvari, zapnite za što god radite i rezultat će sigurno doći.’‘

Svečani dio večeri završio je izvedbom poznatih pjesama ’‘Najljepša si” ’, kao i ’‘Tamo gdje sam rođen’’.

Po završetku svečanog dijela večeri okupljeni su uz pjesme Tomislava Ivčića nastavali druženje u Zadarskom klubu.

Tekst i foto: Leonarda Zorica