TOP LISTA DJEČJE TELEVIZIJE Dječji zbor Libretići tjednima u samom vrhu! TOP LISTA DJEČJE TELEVIZIJE Dječji zbor Libretići tjednima u samom vrhu!
U veselom i kreativnom umjetničkom studiju LIBRETO uvijek sve pršti od rada, igre, smijeha i pjesme. Ovoga puta njihovi polaznici imaju poseban razlog za... TOP LISTA DJEČJE TELEVIZIJE Dječji zbor Libretići tjednima u samom vrhu!

U veselom i kreativnom umjetničkom studiju LIBRETO uvijek sve pršti od rada, igre, smijeha i pjesme. Ovoga puta njihovi polaznici imaju poseban razlog za radost. I to ne samo jedan. O čemu se pobliže radi, otkrila nam je Ivana Begović Habuš, jedna od umjetničkih voditeljica svih programa, kao i LIBRETIĆA, dječjega zbora:

“Već smo 2015. godine, u 11. mj., pod Ugovorom s Dječjom televizijom s njima snimili spot za autorsku skladbu pod nazivom PRVA LJUBAV TO JE (veliko hvala svim sponzorima!), a sada se ta ista skladba nalazi već tjednima u samom vrhu Top liste Dječje televizije te ima odlične izglede da postane i Hitom ljeta 2016. godine. Zahvaljujemo se svim našim vjernim glasačima koji već napamet znaju naš broj (dostupan na službenim stranicama Dječje tv, rubrika Top lista) jer bez njih naš Zadar i naša skladba ne bi bila sveprisutna u programu Rtl kockice, CMC – ja, Klasik tv – a, Tv Jabuke itd. Pri tome moramo napomenuti i kako se radi o jedinoj dječjoj top listi na državnoj razini te da naši LIBRETIĆI sjajno pariraju zborovima koji djeluju puno više godina od nas te broje puno više članova. Mi smo, zapravo, malene, ali jako uspješne glazbene bebe!”, za kraj se našalila Ivana.

13086690_1407440525948954_8861238656408781947_oPonešto nam je o recentnim aktivnostima otkrio Dinko Habuš, drugi umjetnički voditelj Zbora:

“Upravo smo se vratili iz studija Croatia filma, gdje smo snimili čak dva spota, također za program Dječje televizije, a koje će se prikazivati i na mnogim drugim tv kanalima.

Riječ je ponovno o autorskim skladbama pod nazivom “ZADARSKA BAJKA” (“DJEČJA HIMNA ZADRU”), u suradnji s Magdalenom Marđetko, te o skladbi “HRABAR KAO MIŠ”. Aranžman za obje skladbe potpisuje naš dragi suradnik Renato Babić, koji je i snimio sve materijale, uz dodatnu suradnju s Ivanom Grancarićem na pojedinim detaljima.

Za prvonavedenu smo već sada sigurni da će biti veliki hit, svojevrsna oda našemu Gradu, a tko god ju je čuo do sada, nije ostao ravnodušan. U spotu će se pojaviti i umjetničke fotografije raznih najreprezentativnijih zadarskih lokaliteta sjajnog fotografa Saše Čuke kojemu smo iznimno zahvalni na svom doprinosu ovom nama jako važnom projektu.

Druga je zapravo slatka pjesmica u prozi, s likovima, radnjom, glumcima i snažnom, emotivnom i uvijek aktualnom, ljudskom porukom, za malene i nešto malo veće, a spot će biti dodatno obogaćen upravo ilustracijama inspiriranim motivima scena iz skladbe koje su izradili – sami Libretići.

Na snimanju u pravom studiju su se snašle kao da tamo borave svaki dan, a Ivana im je pri scenskom pokretu pomagala zaista minimalno, kamera je bila samo njihova i gledale su – u nju! Sve su samostalnije i samouvjerenije!”

IVANA LIBRETO“Naši su polaznici nevjerojatno radoznali, talentirani i svestrani te su se iskazali ne samo u pjevanju, već i u likovnoj, plesnoj i dramskoj umjetnosti, a počeli su nam dolaziti i s vlastitim skladbama, i sve to na vlastitu inicijativu. Mi ih samo dodatno potičemo, hrabrimo i usmjeravamo. Dovoljno je samo da napomenem kako upravo radimo na skladbi čiju smo prvotnu ideju nedavno dobili od – jedne svoje učenice, gitaristice i bivše polaznice klasičnoga baleta!” ponosno ističe njihova mentorica Ivana.

Na pitanje kakvi su im daljnju planovi, oboje uglas govore isto:

“Jako se veselimo premijeri predstojećih spotova, a planovi su već izrađeni u tančine za sljedećih 10 godina rada. Nadalje nas očekuju brojni nastupi, a sve ćemo pravovremeno najaviti. Otkrit ćemo vam samo jedno – uzor vidimo u splitskim PERLICAMA koje sve rade sjajno!”

FOTOGALERIJU pogledajte OVDJE