TORNADO ZASLUŽAN ZA ODLIČNU ATMOSFERU Košarkaši Zadra pobijedili Cibonu na Višnjiku!

U odličnoj atmosferi, koju je Tornado za svoje ljubimce kreirao u Krešinoj dvorani, Zadar je u 1. kolu ABA lige slavio nad svojim najvećim rivalom, zagrebačkom Cibonom rezultatom 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10).

Trener Ante Nazor bio je zadovoljan igrom i rezultatom.

“Navijači su nam dali srce i adrenalin pa je moj posao bio samo da to prenesem na momčad. Ovako moramo ulaziti u svaku utakmicu na domaćem terenu. Mlada smo ekipa i igrači moraju shvatiti da to mora biti ‘rat’ u obrani kako bi u napadu mogli uživati. Znao sam da to neće biti utakmica lijepa za oči i da je pobjeda najvažnija. Ova naša momčad ima potencijal i mora naučiti raditi na 100% što se tiče obrane, skoka i trke. Protivnika, kojem prognoziraju čak i finale play offa, doveli smo u neugodnu situaciju jer su primali loptu dalje od mjesta na kojem to žele.

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je kako je momčad Zadra zasluženo pobijedila.

“Niti jednoj momčadi u Zadru nije lako pobijediti, a pogotovo Ciboni. Utakmica je očekivano bila na malom broju koševa. Mi nismo igrali kao momčad, bilo je tu previše individualne igre. Znali smo da će domaćin agresijom tražiti pobjedu, ali se nismo uspjeli do kraja prilagoditi toj igri što se vidi i po 21 izgubljenoj lopti. Nismo bili napadački raspoloženi, nedostajalo nam je par šuteva da do kraja ostanemo u utakmici.

KK Zadar – KK Cibona 62-53 (18-8, 19-19, 12-16, 13-10)

KK Zadar: Bašić 3, Cosey 20 (4 as), Kraljević 6, Šango, Širko, M. Ramljak 8, Bošnjak 3, Marinković 11 (7 sk), Barać 5, I. Ramljak 2, Pašalić 4, Jurica.

KK Cibona: Berisha 8, Krušlin 6, Hukić 8, Fisher 9, Rozić 7, Jagodić-Kuridža 4, Slavica, Mavra, A. Žižić, A.T. Žižić 11, Gualden.

 

Foto: KK ZadarTORNADO