Trener Nikola Marketin i mladi boksač Mihael Baričević na kampu reprezentacije u Mrkoplju

Pripreme Hrvatske boksačke kadetske reprezentacije u Mrkpolju od 12.-16. srpnja 2023.

Trener reprezentacije Nikola Marketin (BK Ares, Zadar) vodit će s izbornikom Goranom Ivezićem (BK Radnički, Brod)pripremni kamp reprezentacije u Gorskom kotaru gdje su pozvali 16 kadeta a među njima i Mihael Baričević(BK Ares) koji kandidiraju za Europsko kadetsko prvenstvo u Mariboru (15.- 26. VIII. 2023.)

Od 12. do 16. srpnja 2023. hrvatska kadetska reprezentacija u proširenom sastavu održat će zajedničke pripreme u Mrkoplju. Kadeti (rođeni 2009. i 2010. godine) pripremaju se za Europsko kadetsko prvenstvo u Mariboru (Slovenija) od 15. do 26. kolovoza 2023. godine.

U Mrkoplju u Gorskom kotaru, kadetska reprezentacija pod vodstvom izbornika Nikole Marketina, trenera Vedrana Bajla i Morisa Tankovića održala je kraće pripreme i u ljeto 2021. godine uoči Europskog kadetskog prvenstva u Sarajevu 2021.

Mladi boksači i treneri tada su bili više nego zadovoljni uvjetima koje je nudio Mrkopalj – ugodnu klimu i noćne svježine umjesto vrućina, te funkcionalan smještaj i odličnu kuhinju u Skijaškom domu koji im je bio potpuno na raspolaganju.

Odrađivali su treninge trčanjem uzbrdo na vrh skijališta Čelimbaša na 1100 metara i na nogometnom igralištu (sve odmah uz Skijaški dom), vježbanje uz Lokvarsko jezero koje bi završilo nagradnim kupanjem, te sparinge u sportskoj dvorani u Delnicama kao i trening na bazenu u Delnicama.

Koliko su pripreme bile korisne, potvrđuje rezultat postignut tada na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu – naši mladi boksači osvojili su dvije medalje (dvije bronce: Bernard Grgić,Nokaut i Ivan Nekić, Ares), a uz njihova dva polufinala, hrvatski reprezentativci nastupili su u ukupno pet borbi za medalje i svrstali se među 10 najuspješnijih kadetskih selekcija na Europskom prvenstvu.

Na svim kampovima do sada je sudjelovao i organizirao Nikola Marketing.

Pripreme najboljih hrvatskih kadeta u Mrkoplju od 12.-16. srpnja vodit će izbornik kadetske reprezentacije Goran Ivezić i trener reprezentacije Nikola Marketin. 

Na pripreme putuje 16 mladih reprezentativaca:

1. Mihael Bulatović Radnički SB

2. Karlo Krunić Radnički SB

3. Jan Mikulić Radnički SB

4. Lukas Fulanović Radnički SB

5. Leon Peić Mladost Osijek

6. Niko Vuković Osijek

7. Borna Valerija Rekord ZG

8. Luka Božurić Rekord ZG

9. Dominik Nožinić Rekord ZG

10. Karlo Knežević Sv. Krševan ZD

11. Ino Melada Sv. Krševan ZD

12. Luka Glučina Dardona Drvenik

13. Dominik Sokač Agram ZG

14. Mihael Baričević Ares Zadar

15. Toma Krmpotić Team Predator RI

16. Milan Čaleta Salona Solin

Kadetska reprezentacija okuplja se u Zagrebu u srijedu, 12. srpnja 2023. u 11.00 sati i kreću za Mrkopalj.