Trgovkinja iz Zadra prijavljena zbog prodaje 210 komada falših naočala Trgovkinja iz Zadra prijavljena zbog prodaje 210 komada falših naočala
Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u... Trgovkinja iz Zadra prijavljena zbog prodaje 210 komada falših naočala

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudila na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost dovela u zabludu o podrijetlu proizvoda.
Naime, sumnjiči se da je 24. kolovoza na predjelu Poluotoka u Zadru, na prodajnom štandu, kao vlasnica trgovačkog obrta nudila na prodaju 210 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovala dokumentaciju i račune.
Sunčane naočale su joj oduzete. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinila materijalnu štetu u iznosu od najmanje 189.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.
Protiv 32-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.