Trojica građana predala policiji bombe, puške, streljivo… Trojica građana predala policiji bombe, puške, streljivo…
Tijekom proteklih dana na području Policijske uprave zadarske  zabilježena su tri odvojena slučaja dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava: tako je građanin policijskim... Trojica građana predala policiji bombe, puške, streljivo…

Tijekom proteklih dana na području Policijske uprave zadarske  zabilježena su tri odvojena slučaja dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava: tako je građanin policijskim službenicima  predao 6 ručnih bombi, drugi građanin je predao automatsku pušku i 750 komada raznog streljiva dok je jedna građanka policajcima predala ručnu bombu, dva upaljača za tenkovsku minu i 105 komada raznog streljiva.

Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio po pravilima struke.

I ovom se prilikom zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i streljivo te time otklonili opasnost iz svoje okoline, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer te ih podsjećamo kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo.

 Iz PU zadarske naglašavaju da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.