Tuna, Sushi & Wine Festival počinje večeras spektakularnom gala večerom

Večerašnja bogata gala večera, složena isključivo od ribljih jela koja su pripravljena od morskih namirnica probranih iz asortimana najpoznatijih zadarskih marikulturnih tvrtki, bit će obogaćena koncertom popularne Danijele Martinović.

Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, ali i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka u parteru kluba, složeni su u suradnji tvrtkama partnerima festivala i Ilirijnih kulinarskih timova. U ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovat će chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima. Namirnice za gala večeru osigurali su Pelagos Net Farma, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc.

Četiri slijeda servirane večere izgledat će ovako: bluefin tuna nigiri & hosomaki, crni ravioli punjeni mesom od kozica, demiglace od škampa, listovi grana padano, fileti jadranske tune i zubatca, blitva na dalmatinski te creme brulee s limunom.

Na foodie otocima u donjem dijelu Arsenala moći će se degustirati mnoštvo manjih maštovitih manjih zalogaja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane: od dalmatinskih jela poput salate od hobotnice, paštete od bakalara i marinirane ribe preko talijanskih ribljih carpaccia, pa sve do japanskih nigirija, sushi rolica, sahimija, hosomaki rolica i gyoze s filetima hame. Bit će tu i peruanski cevice od sabljarke, pa i fast food riblji zalogaji – mini burgeri od tune, mini ražnjići s tunom, riblji pohanci, canapei i riblje salate… Preko dvadeset različitih ribljih zalogaja od vrhunskih namirnica iz mora i uzgajališta oko Zadra.

Na šestom otoku prodavat će se vrhunska vina zadarskih vinara po promotivnim cijenama, a Maraskin tim će miješati koktele.

Ulaznice za gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se još uvijek kupiti u klubu Arsenal, Turističko-informativnom centru TZG Zadra koja je glavni nositelj organizacije festivala, u hotelu Ilirija u Biogradu te putem on line servisa Entrio, Eventim i Turneo. Cijena servirane večere je 80 Eur, a degustacija na parteru 40 Eur.

Festival se nastavlja u subotu ujutro na Trgu Petra Zoranića s velikom ribljom marendom Powered by Pelagos Net Farma Jadran tuna, koju će pripremiti kulinarski timovi restorana s azijskom hranom Maguro i street fooda Burgers & More, a bezalkoholne koktele će pripremati djeca u organizaciji Udruge barmena B2B. Ulaz na festivalski trg i predviđene koncerte na njemu je, naravno, besplatan.