TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ZADRA Zvonka Šupu nasljedit će Zdenko Mičić

Bivši državni tajnik, Zdenko Mičić, ovih dana spakirao je stvari i definitivno se oprostio sa Virom i funkcijom koju je obavljao tamo.

Bio je, podsjetimo, direktor tvrtke Vir turizam, u kojoj nije mogao realizirati zamišljeno, pa je nakon nekoliko pokušaja odlaska, u kojima ga je spriječio načelnik Kristijan Kapović, ipak dogovoreno da ostane tamo raditi, ali ne kao direktor, nego savjetnik za turizam.

Međutim, ovih dana zahvalio se i na toj funkciji, te se prijavio na Zavod za zapošljavanje.

S obzirom na njegovo dugogodišnje iskustvo, bilo bi naivno misliti da je iz tvrtke Vir turizam otišao da bi bio dio statistike nezaposlenih.

zvonko supe 1

Kako doznajemo, Zdenko Mičić će najvjerojatnije preuzeti funkciju direktora Turističke zajednice Grada Zadra nakon što Zvonko Šupe ode u mirovinu, a to bi trebalo biti najkasnije do kraja godine.

Zvonka Šupe se gradonačelnik Božidar Kalmeta želio riješiti i ranije, ali ne bi bilo dobro umiroviti ga uoči ili usred turističke sezone.
Stoga se s njegovom smjenom, odnosno umirovljenjem, čekalo do završetka sezone kako bi započete poslove odradio do kraja.

Iako javno ne želi priznati da ga zanima ova funkcija, doznajemo da su velike šanse da je upravo Mičić preuzme.

Građanima takva opcija nije mrska jer znaju da se radi o čovjeku koji iza sebe ima bogato iskustvo i koji bi zasigurno unaprijedio turizam odnosno turističku ponudu u našem gradu.

Bilo je nagađanja da bi novi direktor Turističke zajednice mogao biti Dražen Grgurović, međutim, on je davnije odlučno odbacio takvu mogućnost, ističući kako se želi vratiti svom zanimanju – medicini.