Turistička zajednica Zadarske županije na festivalu hodanja u Belgiji

Proteklog je vikenda, od 5. do 7. svibnja 2023. godine,  Turistička zajednica Zadarske županije predstavila cjelokupnu  turističku ponudu Zadarske županije, a posebno mogućnosti za aktivni odmor na festivalu hodanja u belgijskom gradiću Blankenbergeu. Tweedaagse Voettocht Blankenberge je međunarodni dvodnevni festival hodanja u Belgiji koji se održava svake godine prvi vikend u svibnju već preko pedest godina, a okupi desetak tisuća hodača iz cijelog svijeta.  

Svake  se godine bira zemlja gost, a u 2023. je zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice Ličko senjske županije to bila Hrvatska.  Na festivalu zemlja gost predstavlja svoju zemlju, kulturu, gastronomiju i destinacije privlačne hodačima. 

Tako je tijekom nastupa Turistička zajednica Zadarske županije pored pješačkih ruta Zadarske županije publici prezentirala i biciklističke staze, te ostale mogućnosti aktivnog odmora,  a također i opće turističke materijale regije. Publici su najzanimljivije bile prvenstveno karte s označenim pješačkim i biciklističkim rutama, ali i svi ostali materijali.  

Dodajmo još kako se u dva dana održavanja festivala prohodaju različite udaljenosti od kojih je najmanja tek 6 km dok je najduža ruta čak 42 km dugačka. Uzduž svih ruta postavljena su  brojna odmorišta i mjesta za druženje i predstavljanje turističkih organizacija.

Povodom nastupa TZ Zadarske županije na festivalu hodanja Miheala Kadija je izjavila: Iskoristili smo i ovu sjajnu prigodu za još jednu dodatnu promociju Zadarske županije na važnom tržištu Belgije. I nadalje nastavljamo sa snažnim aktivnostima promidžbe aktivnog odmora u Zadarskoj županiji, a s ciljem produljenja sezone, odnosno privlačenja turista u razdobljima pred i posezone.