Turistička zajednica Zadarske županije predstavila ponudu na nautičkom sajmu u Genovi

Jedan od vodećih svjetskih nautičkih sajmova – Salone Nautico Genova održao se od 21. do 26. rujna 2023. godine i to u 63. izdanju, a na njemu je Turistička zajednica Zadarske županije predstavila cjelokupnu turističku, a posebice nautičku ponudu Zadarske županije.

Salone Nautico Genova održao se na čak 200 tisuća metara četvornih izlagačkog prostora na kopnu i u moru, a na njemu je nastupilo više od 980 izlagača iz sektora nautičkog turizma, nautičke opreme, jahti i super jahti. O značaju tog sajma svjedoči više od tisuće izloženih plovila i jednako toliko brendova koji se na njemu predstavljaju. Pored toga, sajam je iznimno dobro medijski popraćen i nazoče mu brojni predstavnici svjetskih medija. 

Zadarska se županija na nautičkom sajmu u Genovi predstavila na štandu veličine 16 m2, a zajednički s partnerima i to županijskim TZ iz Dalmacije. Istaknimo da je sajam u vrijeme održavanja posjetilo preko 103 tisuće posjetitelja od kojih su mnogi boravili na štandu Turističke zajednice Zadarske županije, bilo da već poznaju našu destinaciju ili nas žele posjetiti prvi put. 

Tim je povodom Mihaela Kadija izjavila: “Nastupom na nautičkom sajmu Salone Nautico u Genovi, Turistička zajednica Zadarske županije nastavlja s trajnom promocijom jednog od naših najvažnijih proizvoda – nautikom. Naime, poznato je kako je upravo Zadarska županija u našoj državi pionir nautičkog turizma, te kako redovito u nautici ostvarujemo odlične rezultate, a možemo se pohvaliti i sjajnom nautičkom infrastrukturom. Zaključila je „dodatno ohrabruju i povratne informacije s tog netom održanog nautičkog sajma prema kojima je brojna publika posjetila upravo naš štand i pokazala interes za plovidbu predivnim zadarskim arhipelagom“.