TUŽNA VIJEST Preminuo legendarni glazbenik Milo Hrnić

Nakon duge i teške bolesti napustio nas je legendarni glazbenik Milo Hrnić, javlja Dubrovački dnevnik. Milo je preminuo u jednoj dubrovačkoj bolnici u 74. godini života.

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. 2. 1950. u obitelji koja se bavila glazbom, a pod imenom Božo Hrnić. Nadimkom Milo, koji mu je dala majka, uskoro su ga svi počeli nazivati, pa je kasnije, kad se profesionalno počeo baviti glazbom isti pretvorio i u službeno ime. Osamdesetih prošlog stoljeća bio je jedan od najpopularnijih dalmatinskih pjevača, redovito je rasprodavao koncerte i čak tri puta pobijedio na Splitskom festivalu. Prodao je više od milijun ploča i snimio 20 albuma. Dubrovčani su ga s Terezom Kesovijom 2004. godine proglasili pjevačem stoljeća grada Dubrovnika. 

VEZANI ČLANCIARENA VARAŽDINŽeljko Joksimović emotivnom atmosferom i nezaboravnim hitovima očarao VaraždinceSVI SU GLEDALI U NJUOtkriveno tko je seksi navijačica koja je privukla pozornost na Davis Cupu, na Instagramu ima vojsku obožavatelja

Osim što je poznat po svom prepoznatljivom glazbenom izričaju, Milo Hrnić je poznat i po svom izgledu – zlatnom lančiću, raskopčanim košuljama, bijelim hlačama i brkovima koje ima od početka karijere. Tijekom svoje bogate karijere Milo Hrnić je ne samo otpjevao nego i autorski potpisao brojne hitove uz koje su odrastale generacije. 

Iako je često naglašavao koliko voli svoj rodni Dubrovnik, za Split je govorio da je majka njegove karijere i da nema Splita i Splićana, ne bi bilo ni njega. Zbog bolesti i obiteljskih problema duže vremena je izbivao sa scene, ali je u prosincu 2008. napravio povratnički koncert i to upravo u Splitu.

Iako se glazbom počeo baviti još šezdesetih godina prošlog stoljeća, Milo i danas ima svoje vjerne obožavatelje. Isticao je kako mu je najveće zadovoljstvo kada u prvim redovima na svojim koncertima vidi mlade ljude jer to znači da su ih roditelji “odgojili” na njegovim pjesmama, a to mu je najveća nagrada. Hrnić je nastupao po Australiji, Americi, Kanadi i Europi.

Veliku popularnost Hrniću je priskrbilo i snimanje televizijske reklame za jednu banku, čije je zaštitno lice postao 2015. godine. Kako je sam rekao, honorar mu nije bio presudan da prihvati angažman u reklami s kojom je mnoge oduševio. Iako je u početku odbio snimiti reklamu, na inzistiranje ljudi iz banke na kraju je ipak pristao.