TUŽNA VIJEST Uginuo ovčar Mel koji je pomagao u stotinama akcija spašavanja! TUŽNA VIJEST Uginuo ovčar Mel koji je pomagao u stotinama akcija spašavanja!
Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je na svojoj internetskoj stranici kako je nakon teške nolesti preminuo pas Mel, jedan od najuspješnijih pasa tragača u... TUŽNA VIJEST Uginuo ovčar Mel koji je pomagao u stotinama akcija spašavanja!

Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je na svojoj internetskoj stranici kako je nakon teške nolesti preminuo pas Mel, jedan od najuspješnijih pasa tragača u Hrvatskoj i šire.

Sudjelovao je u brojnim akcijama spašavanja i pomogao u traženju nestalih i izgubljenih osoba. Pomagao je svojim kolegama i na zadarskom području.

Mel je australski ovčar oštenjen 11.9.2005. godine na sjeveru Austrije. Sa devet je tjedana doveden u Hrvatsku gdje je školovan i obučavan za potražnog psa HGSS-a. Bio je to prvi australski ovčar uvezen u Hrvatsku. Imao je brojne licence i medalje sa raznih natjecanja.

Sudjelovao je u nekoliko stotina akcija.

U rujnu 2015. pojavili su mu se prvi znakovi opake bolesti – sarkoma. Operiran je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu nakon čega se donekle oporavio,  ali stanje mu se pogoršalo.

Uginuo je 6. kolovoza.

Pas 4