TUŽNO Stariji čovjek sa štakom pao, 30 prolaznika ga zaobišlo ni ne pogledavši ga

Žalosna situacija dogodila se večeras u zadarskom kvartu Višnjik.

Kako nas je izvijestila čitateljica, jedan stariji čovjek sa štakom pao je na pločniku, pored pješačkog prijelaza. Pokušavao se dignuti, ali nije mogao. Pored njega su prolazili građani, a nitko se nije osvrtao.

“Ja sam sve sasvim slučajno vidjela s balkona susjedne zgrade, tu čuvam unučiće kad su mi sin i nevjesta na poslu. Čovjek je pao i ostao ležati, a pored njega je prošlo 30-ak ljudi. Nisu se ni osvrnuli, kao da ga nema. Čovjek se pokušavao dignuti, ali nije mogao. Držao se za koljeno. Očito ga je boljelo.” – ispričala je čitateljica koja je sve promatrala.

“U šoku sam gledala i nisam mogla vjerovati da nitko ne reagira. Htjela sam mu otići pomoći, ali nisam mogla ostaviti djecu samu. Nazvala sam sina koji je rekao da može doći za 15 min ako mu do tada nitko ne pomogne.” – kaže čitateljica koja je razmišljala da pozove Hitnu pomoć.

“Nakon 30-ak prolaznika koji se nisu ni osvrnuli, naišao je jedan mladić, odjeven kao nogometaš i stao i pomogao čovjeku da se digne. Kad je vidio da čovjek može pomalo hodati, produžio je dalje.

“Slikala sam i odlučila poslati u novine jer je strašno da čovjek padne na mjestu punom prolaznika, jer je u blizini kockarnica i dućan, i nitko ništa. To sutra može biti bilo tko od nas, vaš otac, djed ili baka i jako je ružno proći i ni ne pogledati, a kamo li ponuditi pomoć.” – kazala je gospođa.

Foto: Snimila čitateljica