Tvrtka “Di Maris” donirala lignje Pučkoj kuhinji; Korisnicima će se poslužiti sutra!

Zadarska tvrtka DI Maris danas je donirala Pučku kuhinju “Sv. Vinko Paulski” Zadar. Blagdansko vrijeme posebno je jer se radi o danima kada je izuzetno potrebno misliti na najpotrebitije.
Donacija je uručena kuharicama Pučke kuhinje koje su nam kazale kako će se lignje naći na meniju njihovih korisnika već sutra.
Mirjana Tadić, voditeljica  Socijalne službe Caritasa i zamjenica ravnatelja,  ističe kako im svaka donacija u hrani jako dobro dođe.mirjana-tadic

– U vrijeme Adventa nam je živo jer se svi aktiviraju da pomognu drugima.  Pučka kuhinja Zadar ima 300, a ona u Benkovcu sto korisnika. Godišnje se izda u Zadru 109.500 obroka, a u Benkovcu 36.500 – naglasila je Tadić i dodala kako se zahvaljuje DI Marisu na donaciji te da ujedno zahvaljuje i svima onima koji su isto tako aktivni u donacijama kao što je niz OPG-ova s područja zadarske županije.

Namirnice će se iskoristiti za pripremu obroka u zadarskoj kuhinji u kojoj se svakodnevno hrani 300-tinjak korisnika.
Tadić napominje da su korisnici Pučke kuhinje ujedno korisnici sustava socijalne krbi, višečlane obitelji, umirovljenici koji dobivaju minimalne mirovine i nažalost ljudi koji rade, ali ne dobivaju plaću mjesecima.
– Imamo i socijalnu samoposlugu koja broji 400-tinjak korisnika. Posebno smo ponosni na činjenicu da, upravo zahvaljujući donatorima, naša samoposluga uvijek ima barem osnovne namirnice za podijeliti jer u ostatku zemlje, nažalost, i one često izostanu s polica – kaže Tadić.
Predstavnik DI Marisa, Luka Bolić kazao nam je kako  njegova tvrtka ima običaj donirati hranu ne samo u prosincu nego kad god im se za to ukaže mogućnost.

di-maris