TZ grada Zadra i partneri u spoju ribarstva, tradicije i gastronomije: 8. Tuna, Sushi & Wine Festival

Od 5. do 10.travnja održat će se najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra – Tuna, Sushi & Wine Festival. Osmo izdanje ovog višednevnog festivala ribe i vina obilježit će njegov veliki povratak u prostor zadarskog Arsenala. To istovremeno znači da biogradska Ilirija ove godine ponovno postaje glavni partner zadarske Turističke zajednice u organizaciji manifestacije. Osim toga, ove godine se festivalu opet pridružuju sve najvažnije zadarske tvrtke iz područja ribarstva i marikulture: Pelagos Net Farma, Jadran Tuna, Kali Tuna, Cromaris i Marikomerc.  Uz Iliriju i te tvrtke partner festivalu je i Udruga vinara Zadarske županije Vina ZaDar, koju čine 25 najvažnijih vinara ove županije.

Ovogodišnji osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival spaja ribarstvo, tradiciju i marikulturu, kulinarstvo i gastronomiju te vrhunska vina ovoga kraja u dva sadržajno i prostorno razdvojena dijela. Prvi je veliki gastronomski event u Arsenalu, u petak, 5. travnja s početkom u 20 sati. Etažni dio Arsenala pretvorit će se u ekskluzivni restoranski prostor u kojem će biti služena večera u četiri slijeda. Naravno, glavne namirnice bit će iz asortimana marikulturnih tvrtki partnera festivala.

Parterski dio festivala u Arsenalu zamišljen je kao opušteniji event s nizom food cornera, odnosno punktova s hranom koje će postaviti sve tvrtke partneri sa svojim namirnicama, kuharima i jelima. Bit će to kombinacija kreativnih finger food zalogaja od različitih ribljih sirovina. Naravno da u tu kategoriju gastronomije pripadaju i razne verzije sushija i druga jela iz bogate japanske gastronomske baštine. Večeru u Arsenalu posebno će začiniti koncert Danijele Martinović.

Za ovaj veliki event u Arsenalu, u oba njegova dijela, bit će potrebno na vrijeme nabaviti ulaznice na web servisima Entrio i Eventim te u Arsenalu.

Drugi, open air dio festivala odvijat će se, kao i prijašnjih godina, na Trgu Petra Zoranića. U subotu, 6. travnja, TSW Festival će biti i službeno otvoren te će na istom trgu trajati sve do 10. travnja. Biti će otvoren cijelog dana za sve koji uživaju u morskim specijalitetima, bilo dalmatinskim i mediteranskim ili azijskim, ponajviše japanskim. Između ostalih, na Trgu Petra Zoranića svoje će specijalitete pripremati i veliki majstor dalmatinske kreativne gastronomije Hrvoje Zirojević te jedan od najboljih hrvatskih sushi majstora, Mladen Križanović, vlasnik certifikata tokijske sushi Akademije koja djeluje u sklopu najvažnijeg mjesta svjetske ribarske industrije – ribarnici Tsukiji.

Tih dana neće nedostajati ni glazbenih i drugih sadržaja. Na jutarnjem otvorenju nastupaju Elena Stella & Ante Jeličić Trio, a navečer je predviđen koncert grupe Kanella. U nedjelju 7. travnja održat će se koncert Urbana, a za završni dan, u srijedu, 10.travnja, predviđen je nastup popularne Natali Dizdar.

Ovogodišnjim konceptom, u kojem aktivno sudjeluju najvažnije zadarske marikulturne tvrtke te povratkom u Arsenal, osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival vraća se na svoje „početne postavke“.