TZ Zadarske županije na sajmovima u Finskoj, New Yorku, Londonu, Belgiji, te Luksemburgu

Nastavljena sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije na važnim turističkim sajmovima u Finskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Belgiji, te prezentacija u Luksemburgu.   

Nakon odrađenih značajnih kamping sajmova u Nizozemskoj i Njemačkoj – Vakantierbeurs i CMT, nastavila se sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije. Tako su krajem siječnja odrađeni sajmovi MATKA u Helsinkiju, New York Travel Adventure Show u New Yorku, a također je obavljena prezentacija u Luksemburgu. Upravo su u tijeku sajmovi Destinations u Londonu i Vacances u Bruxellesu, a na kojima također nastupa Turistička zajednica Zadarske županije. 

Na sajamu MATKA u Helsinkiju koji se održao se od 19. do 22. siječnja Turistička zajednica Zadarske županije je nastupila zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like, dok je na sajmu New York Travel Adventure Show u New Yorku nastupila u okviru štanda Hrvatske, zemlje parnera. Na sajmu NYTAS koji se održao od 28. do 29. siječnja TZ Zadarske županije se predstavila zajednio s Turističkom zajednicom grada Zadra. 

Pored toga, odrađena je i prezentacija Turističke zajednice Zadarske županije u Luksemburgu, a u organizaciji Hrvatske turističke zajednice odnosno Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluksa.  Prezentacija je odrađena u suradnji s najvećim luksemburškim turoperatorom Luxairtoursom, a  održala se 24. siječnja, te joj je nazočilo preko 130 putničkih agenata iz Luksemburga i okolnih zemalja koje mu gravitiraju, poput Njemačke, Francuske i Belgije.

Do nedjelje traju još dva sajma, a koja se upravo održavaju i to od 2. do 5. veljače i na kojima Turistička zajednica Zadarske županije nastupa zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like i to Destinations u Londonu i Vacances u Bruxellesu. 

Još do kraja veljače slijede nastupi na sajmovima u Italiji, u Milanu – Borsa Internazionale del Turismo;  u Belgiji, u  Gentu – Fiets en wandelbeurs; u Njemačkoj, u Münchenu – Freizeit Reisen Erholung  i u Nizozemskoj, u Utrectu – Fiets en wandelbeurs

Povodom ovih sajamskih nastupa direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila: „Ohrabruju povratne informacije sa održanih sajmova na kojima Turistička zajednica Zadarske županije nastupa na tržištima koja su za Zadarsku županiju ključna, jer ukazuju na veliki interes stranih gostiju za dolazak u našu destinaciju“.

Zaključila je „kako se za godinu pred nama u potpunosti očekuje povratak turizma na predpandemijske razine i to u svim segmentima, a Zadarska županija svakako ima razloga za optimizam“.