U 81. godini života preminuo legendarni virski boćar Vlatko Krnčević U 81. godini života preminuo legendarni virski boćar Vlatko Krnčević
Sinoć nas je u 81. godini života zauvijek napustio Vlatko Krnčević, jedan od utemeljitelja Boćarskog kluba Vir u 1980-ima i legenda virskog boćanja. Kada... U 81. godini života preminuo legendarni virski boćar Vlatko Krnčević

Sinoć nas je u 81. godini života zauvijek napustio Vlatko Krnčević, jedan od utemeljitelja Boćarskog kluba Vir u 1980-ima i legenda virskog boćanja. Kada se u srpnju 2009. godine na prigodnom turniru održanom na virskom boćalištu uz Muja, tada 71-godišnji Krnčević, oprostio od boćanja, iza sebe je ostavio organizirani klub, školu boćanja, sačuvanu tradiciju te bezbroj sjećanja na ubojitu desnu ruku kojom je valjao i izbijao. Nove generacije dolazile su i prolazile nastavljajući utabanim putem kojega su trasirali njegovi prijatelji, suigrači, predsjednici, voditelji i boćari Tomislav Bašić, Joso Gržeta, Jakov Rukavina, Krsto Bašić, Branko Rukavina, Ante Kapović, Goran Budija, Joso Vučetić i drugi, a u novije doba njegovi boćarski učenici Darko Bašić i Igor Vučetić.

Mnoga postignuća Krnčevića i njegove generacije dugo su vremena bila svjetionik virskim boćarima, pa iako je nova generacija u rezultatskom smislu postigla više, pionirski duh utemeljitelja nikad nije nestao. Nisu izblijedila ni sjećanja na Crnu panteru – kako je Krnčevića zvao nekadašnji predsjednik Bašić, također pokojni velikan virskog sporta – zbog njegove lakoće i vještine igranja, a ponekad i strahopoštovanja kojega je izazivao kod sportskih suparnika.  

„Bili smo strah i trepet u Dalmaciji. Radili smo čuda“ – tako nam je prije deset godina na oproštaju govorio šjor Vlatko ili virski Vlado. Toga dana kada se opraštao boćalište uz Muja bili su pohodili boćari slavnog Zrinjevca, Ante Starčevića iz zagrebačke Dubrave i boćarska reprezentacija iz Zadra koju su predvodili veliki sportaši poput legendarne Zlatne kopačke Josipa Skoblara te sjajnog reprezentativca i košarkaša Zadra Čedomira Ćire Perinčića. Posljednji ispraćaj velikog virskog boćara i dobrog čovjeka Vlade Krnčevića bit će u četvrtak 28. veljače u 15 sati na mjesnom groblju u Viru.  

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.