U ARSENALU Smotra učeničkih zadruga

Od 05. do 06. listopada 2016. godine održat će se u Zadru na Poluotoku u Arsenalu, 28. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Smotra učeničkog zadrugarstva je manifestacija koja predstavlja pravi festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. Na 28. Smotri će sudjelovati te svoje proizvode i svoj rad prezentirati 70 najboljih učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske, koje su pravo za sudjelovanje na Državnoj smotri stekle temeljem uspjeha na županijskim smotrama i jedna učenička zadruga iz inozemstva. Također će svoje zasebne izložbene prostore imati i 20 županija, na kojima će svaka od 486 učeničkih zadruga iz cijele Hrvatske, izložiti svoj najprizvod. Istraživačke radove izvedene u programu učeničke zadruge prezentirati će 11 učeničkih zadruga. Na Smotri će se održati i 14 pokaznih radionica za sudionike i posjetitelje.

Smotra je izložbeno prodajnog karatktera i otvorena je svim posjetiteljima 05. i 06. listopada od 10,00 – 19,00 sati. Svečano otvorenje Smotre održat će se 05. listopada u 12,00 sati.