U Benkovcu održano predavanje na temu volontiranja

Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari u suradnji s Udrugom „Mali koraci“ Benkovac i Gradskom knjižnicom Benkovac, organizirala je danas 24. veljače s početkom u 17 sati u prostorijama Gradske knjižnice Benkovac predavanje „Zašto volontirati u udruzi?“

S obzirom da na prostoru Zadarske županije volonterstvo još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou, cilj predavanje je potaknuti lokalno i gradsko stanovništvo na važnost uključivanja u volonterske aktivnosti, koje uz primarni cilj rada za dobrobit zajednice doprinosi i osobnom zadovoljstvo i profesionalnom usavršavanju.

Voditeljica projekta i dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari Marta Pintur kroz predavanje je okupljene upoznala s temeljnim pojmovima volontiranja, važnošću uključivanja u projekte volontiranja u lokalnoj zajednici te je prezentirala rezultate projekta“Volontiram u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari“.

„Jako nam je drago da nas je Udruga Mali koraci pozvala danas u Benkovac da ima prikažemo rezultate našeg rada u programu „Volontiram u Udruzi za ruralni razvoj Ravni kotari“. Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari djeluje formalno godinu i tri mjeseca, te smo sav posao i sve dosadašnje rezultate ostvarili uz nesebično zalaganje i rad naših volontera. U navedenom projektu do sada je aktivno sudjelovalo 10- ak volontera koje smo upoznali s radom udruge te smo ih involvirali u sve radne procese. Program se pokazao „punim pogotkom“, te nam se stalno priključuju novi volonteri. Cilj današnjeg predavanja bio je potaknuti i razjasniti pravila i uvjete volontiranja svima koji još uvijek razmišljaju o uključivanju u volonterske programe. Udruga Mali koraci sustavno se zalaže za poboljšanje kvalitete života stanovništava na području Grada Benkovca, te su ovakva i slična predavanja dobra prilika za razmjenu iskustava i razvoj novih ideja“, kazala je Pintur.

Dodala je kako je ulaganje u volonterstvo ulaganje u budućnost razvoja cjelokupne zajednice.