U Benkovcu pedstavljena knjiga admirala Davora Domazeta-Loše

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac, Savjeta mladih grada Benkovca, UHDDR-a Benkovac, HVIDR-e Benkovac u četvrtak, 15. listopada 2015. godine  u Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljena je  knjiga “Admiralovi zapisi: O pobjedi i ljubavi” hrvatskog admirala Davora Domazeta-Loše.

Knjiga je predstavljena u povodu državne manifestacije, svečanosti otvorenja Mjeseca hrvatske knjige u Benkovcu.

“Admiralovi zapisi O pobjedi i ljubavi” objavili su udruga Hrvatski identitet i prosperitet, Ogranak Matice hrvatske Sinj na 600 stranica i obuhvaća sedam poglavlja, a posvećena je dvadesetoj obljetnici Oluje, operacije koja je simbol hrvatske pobjede i opstojnosti te 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.Admiralovi zapisi je proglašena knjigom godine o Domovinskom ratu.

Knjigu je predstavio autor admiral Davor Domazet-Lošo

“Knjiga o ‘Pobjedi i Ljubavi’, nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu, iako nosi naslov ‘Admiralovi zapisi’, nego je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom, o pobjedi u teškoj političkoj i diplomatskoj bitci na ‘velikom ratištu’. To je knjiga u kojoj je ispričana priča tko je uistinu bio drug Tito. To je knjiga koja govori o novom oživljavanju Tuđmanovog političkog nasljeđa. To je knjiga koja ukazuje, da je prijeko potrebno, da hrvatski narod prestane trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem, i da mu ti isti tutori tumače prošlost, kako bi mu kontrolirali budućnost. To je knjiga o manje vidljivoj strana Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, ali i postratovskom ‘dalekosežnom prožimanju’ kojim se nastoji krivotvoriti, i povijest, i događaje u njima. To je knjiga, koja o pričama o jednom životu, priča priče o dobrim i lošim momcima, o zaslužnicima, ali i o ‘mangupima u našim redovima’ , kazao je u prigodi predstavljanja admiral Domazet – Lošo.

Tekst i foto: Marko Ledenko

domazet 1