U Bibinjama otvorena samostalna izložba Damire Fuzul pod nazivom „aMore“

Jučer je u Bibinjama otvorena izložba Damire Fuzul „aMore“ . Riječ je o trećoj samostalnoj izložbi vrijedne Bibinjke koja se prošle godine po prvi puta predstavila široj javnosti izložbom ˝Modni dnevnici˝.

Brojni posjetitelji koji su došli u Društveni centar Bibinje mogli su vidjeti radove bazirane na temu svakodnevnog života uz more kao glavnim motivom slikanih tehnikom akrila na platnu, te nekoliko djela crtanih na novinskom papiru.

–       Izložba se sastoji od dva ključna djela, a to je serijal galebova ili po bibinjski ˝kukala˝ dok su ostalo motivi mora, brodova i mediteranskog bilja. Hvala svima koji su došli, hvala Općini Bibinje koja nas podržava – rekla je autorica izložbe.

Nit koja se proteže kroz izložbu su galebovi kojih ima tridesetak i dominiraju kao jedini i glavni model na slikama.

–       Umjetnica stvara jednostavnim, spontanim pristupom, suptilnim potezima kista eksperimentira s različitim tehnikama slikanja koje miješa u jedinstvenu umjetničku priču. Slikarske tehnike i boje čine pravi koloristički ugođaj promatraču uz nanošenje više slojeva nanošenih u izobilju posebno oplemenjuju njen rad s puno strpljenja i preciznosti za detalje što na platnu stvara trodimenzionalni efekt uz more kao glavni motiv – rekla nam je Damirina mentorica i podrška u radu Đana Krstić, inženjerka tekstilnog i modnog dizajna te magistrica kostimografije koja živi i radi u Zagrebu s iskustvom umjetničkog izlaganja, koja je i predložila morsku izložbu sa više boja i mora koje obje obožavaju.

Damira nam je otkrila kako neumorno slika svaki dan, te kako minijaturni detalji zahtijevaju vrijeme. Ponosna je što svoje umjetničke imaginacije u svojim slikama pokazuje svojim mještanima i dragim prijateljima.

Prva ljubav joj je modna ilustracija, ali okušala se u svim oblicima likovnog stvaranja, tako danas svoje iskustvo prenosi na kreativnim radionicama udruge Aktivno Bibinje svake srijede u Društvenom centru Bibinje koje su potpuno besplatne.

–       Važno je da se u Bibinjama radi i nastavlja s kulturnim ostvarenjima kao što su izložbe, koncerti, filmske večeri, predavanja – kazala nam je autorica, sretna da danas njen rad imaju priliku vidjeti i njeni mještani.

Foto: Leo Banić