U bolnicu prevezena teško ozlijeđena švicarska državljanka U bolnicu prevezena teško ozlijeđena švicarska državljanka
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka)zaprimila je jučer, 19. rujna u 13.00 sati poziv u pomoć od voditelja motorne... U bolnicu prevezena teško ozlijeđena švicarska državljanka

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka)zaprimila je jučer, 19. rujna u 13.00 sati poziv u pomoć od voditelja motorne jahte naziva „Lenticchia“, nizozemske zastave, tijekom plovidbe ispred lučice Krijal, otok Premuda, zbog tjelesne ozljede koju je uslijed pada zadobila članica posade V.R., (rođena 1945. godine), švicarska državljanka, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa Lučkom kapeanijom Zadar i nadležnom Lučkom ispostavom Silba pokrenula akciju hitnoga medicinskog transporta.

Budući da u trenutku pokretanja ove akcije niti jedno službeno plovilo nije bilo bliže dojavljenoj poziciji, u akciju transporta upućeno je spasilačko plovilo Lučke kapetanije Zadar, koje je ujedno i najadekvatnije s obzirom na tada zabilježene nepovoljne plovidbene uvjete na moru uzrokovane jakim udarima južnoga vjetra i visokim valovima.

MRCC Rijeka o događaju je obavijestila i dežurnu liječnicu sa Silbe koja je ubrzo pristigla u Premudu na dogovorenu poziciju prihvata ozlijeđene Švicarke koja je u 16.10 sati prekrcana na službeno plovilo zadarske Kapetanije te prevezena u Zadar, kamo su pristali u 17.40 sati, kada su pacijenticu u medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, dalje u zadarsku Opću bolnicu, čime je ova akcija medicinskoga transporta ujedno i okončana.