U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku svečano otvorena atletska staza U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku svečano otvorena atletska staza
Prigodna svečanost, ali i s malo radnih elemenata, jer su djevojke iz AK-a Fortius priredile malu utrku na novoj podlozi, upriličena je na otvaranju nove atletske... U dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku svečano otvorena atletska staza

Prigodna svečanost, ali i s malo radnih elemenata, jer su djevojke iz AK-a Fortius priredile malu utrku na novoj podlozi, upriličena je na otvaranju nove atletske staze u petak, 2. rujna 2022. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Poslije obavljenih radova moderna tartanska staza u prstenu dvorane proteže se na 240 metara, ima tri pruge na dva metra i 75 centimetara širine.
– Zahvaljujemo svima koji su pridonijeli da ostvarimo i ovaj projekt koji će, prije svega, biti na dobrobit atletike ali i drugih sportaša iz 150 klubova i udruga koji ostvaruju svoje planove i programe u ŠC-u Višnjik. Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Športskoj zajednici Grada Zadra i Zajednici športova Zadarske županije, naravno i Gradu Zadru – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-atletska-staza-zatvorena-otvaranje-atletika-foto-nenad-opačić

Cijeli projekt i zahvat stajali su 190 tisuća kuna, a otvaranje staze pozdravio je i Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, koji je, uz ostalo, kazao:
– Hvala svima koji su dali doprinos i ovom projektu., Ova će staza omogućiti atletičarima bolje uvjete rada, kao i drugim sportašima. Grad Zadar Intenzivno radi na kontinuiranom uzdizanju Višnjika, a ovom ću prilikom najaviti i da ćemo uskoro početi raditi i na projektu otvorenoga olimpijskoga bazena.

Hrvatski olimpijski odbor značajan je partner i podupiratelj obnove i podizanja nove sportske infrastrukture u Zadru i na Višnjiku. To je istaknuo Neven Šavora, direktor ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojne programe u Hrvatskom olimpijskom odboru, te dodao:
– U godinu dana HOO je potpomogao dva zahvata za boljitak atletike u Zadru. Hrvatski atletski savez jedan je od najboljih nacionalnih saveza, a naši atletičari istinski su ponos. HOO će i dalje, u skladu s proklamiranom politikom, podržavati i infrastrukturne zahvate, a naša suradnja s Gradom Zadrom, Športskom zajednicom Grada Zadra, ŠC-om Višnjik i drugima, izvrsna je.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-atletska-staza-zatvorena-otvaranje-atletika-foto-nenad-opačić

U ime Športske zajednice Grada Zadra na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori Hrvatskoga olimpijskoga odbora projektima na Višnjiku i u Zadru zahvalila je Snježana Jurinić, njezina predsjednica, dok je Mladen Katalinić, hrvatski atletski izbornik, pohvalio i Grad Zadar i ŠC Višnjik na angažmanu i doprinosu obnovi i izgradnji atletske infrastrukture, te izrazio i nadu da će biti ostvaren i projekt podizanja novoga atletskoga stadiona. U ime Atletskoga saveza Zadarske županije svima koji su pridonijeli da se u Dvorani Krešimira Ćosića napravi atletska staza zahvalio je Slobodan Mijolović, predsjednik.

Izvor: Višnjik.hr