U eksploziji na terasi zgrade na Bokanjcu stradali muškarac i pas U eksploziji na terasi zgrade na Bokanjcu stradali muškarac i pas
Jučer,  08. kolovoza oko 23.10 sati u Zadru na predjelu Novog Bokanjca, na terasi stambene zgrade došlo je do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave.... U eksploziji na terasi zgrade na Bokanjcu stradali muškarac i pas

Jučer,  08. kolovoza oko 23.10 sati u Zadru na predjelu Novog Bokanjca, na terasi stambene zgrade došlo je do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave. Jedna muška osoba je ozlijeđena, liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zadar.  

Uslijed eksplozije ozlijeđen je i pas koji je zbrinut od strane veterinara te su nastala oštećenja i na obližnjem parkiranom automobilu. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo, a policijski službenici provode očevid te utvrđuju sve činjenice i okolnosti ovog događaja. 

Nadopuna

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je muškarac u dobi od 31 godinu sinoć, 08. kolovoza 2022. godine oko 23.10 sati, na terasi stambene zgrade u kojoj stanuje na području Novog Bokanjca u Zadru aktivirao minsko-eksplozivnu napravu, trenutnu tromblonsku minu M-60,  uslijed čega je zadobio teže tjelesne ozljede te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Uslijed eksplozije ozlijeđen je i pas koji je zbrinut od strane veterinara.

Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid tijekom kojeg su pronađena oštećenja na automobilu u vlasništvu 31-godišnjaka, zadarskih registarskih oznaka koje se nalazilo parkirano u blizini stambene zgrade te oštećenja na fasadi stambene zgrade, koja oštećenja su nastala uslijed eksplozije minsko-eksplozivne naprave.

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica ovog događaja.