U GRADSKOJ LOŽI Humanitarna izložba pod pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović

Liga protiv raka Zadar, u suradnji s Narodnim muzejom Zadar, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović organizira humanitarnu  izložbu umjetnika Petra Parca Dalmate čije otvorenje će se upriličiti u četvrtak 3. 9. 2015. u 20 sati  u Gradskoj loži, izložbenom paviljonu Narodnog muzeja Zadar, na Narodnom trgu.

Na izložbi humanitarnog karaktera, u Gradskoj loži bit će prikazane slike iz ciklusa „Anima Croatorum”, a sva prikupljena sredstva namijenjena su opremanju onkološkog odjela u novoj poliklinici u Zadru. Osim ove izložbe, Narodni muzej Zadar i udruga Liga protiv raka Zadar surađivali su i na brojnim drugim izložbama humanitarnog karaktera, te nam je izuzetno zadovoljstvo ponovno Vas pozvati da pomognete svojim sudjelovanjem u činu humanosti i dobrote.

Umjetnik je, između ostalog, prepoznat i po ciklusima slika: „Gromače”, „Anima Croatorum”, „Anin otok”, „Erotine”, „Erote”, „Plivanje” ili „Vodeni cvjetovi”, „Anima Dalmatiae”, „Veliki format”, „Moj general”, „Reljefne instalacije”, kao i ciklusom skulptura „Asocijativni portreti”.