U Gradskoj loži otvorena izložba hrvatskih arhitekata U Gradskoj loži otvorena izložba hrvatskih arhitekata
U Gradskoj loži u utorak, 2. listopada 2018. svečano je otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. u organizaciji Društva arhitekata... U Gradskoj loži otvorena izložba hrvatskih arhitekata

U Gradskoj loži u utorak, 2. listopada 2018. svečano je otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. u organizaciji Društva arhitekata Zadra i Narodnog muzeja Zadar.
Na prijave za Godišnju izložbu realizacija arhitektica i arhitekata u 2017. pristigao je ukupno 71 autorski rad.
U kategoriji za publicistički, kritički, znanstveno- istraživački i teorijski rad na području arhitekture se, uz 5 radova koji su konkurirali za nagradu, izložilo i 5 dodatnih radova, izvan konkurencije, čiji su autori članovi Predsjedništva i Stručnog savjeta UHA-e.
U posljednjih nekoliko godina hrvatska arhitektura doživjela je uzlet i danas je u vrhu svjetske arhitekture, a za to su zaslužni i zadarski arhitekti.
Nagradu „Bernardo Bernardi“ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2017. dobili su zadarski autori Iva Letilović i Igor Pedišić te Vladimir Končar za projekt uređenja Malog arsenala, Centar za posjetitelje HERA u Zadru.
Mali arsenal dio je zadarskog srednjovjekovnog Kaštela, kuća- prostorija adaptirana u multimedijalni izložbeni centar, kao polaznu točku šetnje posvećene upoznavanju fortifikacijskog sustava grada. Stupanj konzervatorske zaštite dozvolio je tek minimalne projektantske intervencije, stoga je kao ravnopravni prostorni element uključena multimedija. Namjena prostora autorima je omogućila uspostavljanje ravnoteže između očuvanja spomenika i njegove prilagodbe novoj funkciji uz igru iluzije.
Izložba ostaje otvorena do 17. listopada.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.